Floriway officieel van start • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Floriway officieel van start

De Winter Logistics, Van Zaal Transport, Wematrans en Royal FloraHolland hebben woensdag de aandelenoverdracht voor Floriway ondertekend. Hiermee gaat de samenwerking tussen de sierteeltvervoerders officieel van start. Floriway wordt een specialist in sierteeltvervoer die dicht bij de markt staat.

Floriway wordt een zelfstandig transportbedrijf dat logistieke diensten levert voor sierteeltproducten. Kwekers en kopers zullen voorlopig niets merken van de samenwerking. De betrokken vervoerders blijven komend jaar onder hun eigen naam, opdrachten uitvoeren voor hun eigen klanten.

Toon Vos, algemeen directeur Floriway: “Onze vervoerders staan al decennia dicht bij de kwekers en kopers. Voor ons als specialisten in sierteeltvervoer is hét uitgangspunt dan ook de kwaliteit die we leveren in onze dienstverlening en we willen daarom dat die voor onze klanten overeind blijft. Ondertussen gaan wij aan de achterkant aan de slag met de integratie van de bedrijven. Op termijn zullen de bedrijven onder de nieuwe naam Floriway gaan opereren. We bouwen samen aan een efficiëntere keten door kennis en middelen te bundelen en willen ons onderscheiden door gemak en service te bieden. We willen op eigen kracht klanten voor ons winnen. Binnenkort kunnen we in meer detail vertellen hoe we dat concreet gaan doen.”

Het managementteam van Floriway, met v.l.n.r. Ab van Marrewijk, Jan Weert Lont, Merijn van Zaal, Eric de Winter, Ton de Winter, Erik Lamers, Toon Vos, Gerbert de Vries en Arnoud de Vries

Met Floriway kan Royal FloraHolland een groter deel van de logistieke sierteeltketen optimaliseren. Door de vervoersstromen voor directe en voor klok stromen te bundelen, kunnen we het vervoer en logistieke activiteiten vanaf de tuin slimmer regelen waardoor tijd en kilometers worden bespaard. Dit draagt bij aan de verduurzaming van de sector. In augustus maakte de Autoriteit Consument & Markt na uitgebreid onderzoek naar de marksituatie en de positie van Royal FloraHolland (RFH) in de sierteeltsector bekend haar goedkeuring te geven aan de samenwerking tussen Royal FloraHolland en de vervoersbedrijven. Kwekers, kopers en retailers hebben ook in de toekomst de vrije keuze om gebruik te maken van de vervoerder die hun voorkeur heeft. Van enige verplichting is geen sprake, ook niet bij levering op een RFH-locatie of afvoer vanaf een RFH-locatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer