Ga naar hoofdinhoud

Krachtenbundeling transportbedrijven Jan de Waal en Jan Deckers

De transportbedrijven Jan de Waal en Jan Deckers gaan per 1 januari 2023 intensief samenwerken. Door de schaalvoordelen kunnen zij gezamenlijk nog beter voldoen aan de wensen en eisen van de markt.

Afgelopen zaterdag hebben de directeuren van Jan Deckers Jr. en Jan de Waal Groente- en Fruittransport hun werknemers van de ontwikkeling op de hoogte gesteld.  Beide partijen hebben jarenlange ervaring als logistiek dienstverlener en een hoge mate van expertise opgebouwd. Ze vullen elkaar aan met verschillende logistieke diensten als het gaat om geconditioneerd transport en opslag in de food sector. Er wordt al regelmatig samengewerkt. De bedrijven zijn nu tot de conclusie gekomen dat ze bij elkaar passen en elkaar op een efficiënte manier structureel kunnen aanvullen. In combinatie met de ontwikkelingen in de sector, hebben de directies besloten de strategische samenwerking te intensiveren.

Jan Deckers jr.

De transportbedrijven Jan Deckers (gevestigd in Ammerzoden) en Jan de Waal (gevestigd in Bleiswijk) blijven zelfstandig naast elkaar bestaan. Dat gebeurt onder hun eigen naam, kleur en identiteit. De samenwerking heeft geen gevolgen voor zowel het personeel als de directie. Ook voor klanten verandert er niets, zij blijven klant bij de organisatie waar zij ook nu hun diensten afnemen.

Jan Deckers Jr., directeur en eigenaar van Jan Deckers Jr. is positief gestemd: “Met Jan De Waal delen we dezelfde kernwaarden en bedrijfsfilosofie. We kijken ernaar uit om samen de activiteiten uit te breiden. Daarbij zien we veel kansen: door strategisch met elkaar samen te werken, zijn er gezamenlijk dagelijks circa 120 vrachtwagens (zowel eigen vrachtwagens als eigen rijders/charters) beschikbaar om onze klanten te bedienen. Dit in combinatie met de op- en overslagmogelijkheden in Ammerzoden en Bleiswijk, maakt dat onze klanten optimaal bediend kunnen worden.”

Rob van Dommelen en Rico Ligthart Schenk zijn beiden eigenaar van Jan de Waal Groente- en Fruittransport en voeren samen de directie. Volgens hen biedt de samenwerking veel groeimogelijkheden. “Door het bundelen van kennis, krachten en netwerken kunnen we efficiënter en flexibeler logistieke diensten verzorgen voor onze klanten. Daarnaast zal een goede samenwerking zorgen voor efficiëntere processen. Dit gaat voordelen opleveren voor onze medewerkers én onze klanten.”

Jan Deckers Jr.  (met 65 personeelsleden en 40 eigen vrachtwagens) heeft al meer dan 50 jaar ervaring als logistieke dienstverlener. De volgende (derde) generatie (Jan Deckers Jr. Jr., 21 jaar oud) is reeds aan boord en wordt zowel op operationeel niveau als strategisch niveau steeds meer betrokken bij de nieuwe samenwerking. Dagelijks verzorgt Jan Deckers (inter)nationaal droog of geconditioneerd transport. Met 4.000 m2 aan ruimte in Ammerzoden beschikt het bedrijf  daarnaast over perfecte faciliteiten voor op- en overslag.

Jan De Waal Groente- en Fruittransport  (met 45 personeelsleden en 30 eigen vrachtwagens- aangevuld met 20-30 charters) heeft al meer dan 30 jaar ervaring als (inter)nationaal transportbedrijf. De focus ligt voor 60 procent op de groente- en fruitsector. De onderneming is voornamelijk in West-Europa actief. Ook heeft Jan de Waal door middel van haar expeditiebedrijf (Scandinavië Transport de Waal) veel expertise in het verzorgen van logistieke dienstverlening tussen West-Europa en Finland. Met de koelcapaciteiten in Bleiswijk verlenen zij cross docking services voor haar klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer