Geodis neemt Pools Pekaes over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Geodis neemt Pools Pekaes over

Logistiek dienstverlener Geodis heeft branchegenoot Pekaes overgenomen. Pekaes, eigendom van Innova Capital, is een toonaangevende transporteur in LTL en FTL vervoer in Polen.

Pekaes bestaat al sinds 1958 en is in Polen een van de grootste transporteurs als het om gepalletiseerd vervoer in FTL en LTL. Pekaes heeft 20 vestigingen in heel Polen en heeft zo’n 1200 medewerkers. Het bedrijf neemt ook deel in intermodaal vervoer en verleent extra diensten op zes vestigingen in Polen.

Marie-Christine Lombard, CEO van Geodis: “Deze overname is een belangrijke stap voorwaarts om de aanwezigheid van Geodis in de Poolse regio, die wij als strategisch beschouwen voor de ontwikkeling van onze groep, te consolideren.  Pekaes heeft een uitstekende lokale geografische dekking en staat bekend om zijn professionalisme. Onze klantenportfolio’s en onze gecombineerde capaciteiten zullen ons in staat stellen om Poolse bedrijven uitgebreide internationale mogelijkheden te bieden, terwijl onze klanten zullen profiteren van de expertise van Pekaes in Polen, dat de op twee na grootste logistieke markt in Europa is. We zijn verheugd om alle Pekaes-medewerkers en het management in de Geodis-familie te mogen verwelkomen.”

Pekaes zal zich aansluiten bij het bedrijf Geodis Road Transport. Olivier Royer, Geodis Executive Vice President for Road Transport: “Geodis versterkt zijn dienstenaanbod in Polen en Oost-Europa, dankzij een best-in-class netwerk. Met deze operatie krijgt Geodis ook toegang tot en ontwikkelt het intermodale dienstenaanbod in Polen en de buurlanden.”

Maciej Bachman, Chief Executive Officer van Pekaes: “Het is geweldig dat we onze krachten bundelen met de Geodis Group om onze klanten een wereldwijde dekking te bieden in combinatie met een krachtig logistiek en transportnetwerk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer