Ga naar hoofdinhoud

Jost Group: ‘Inbeslagname trucks wijst niet op schuld’

Jost Group reageert voor het eerst op de beslissing van de Luikse kamer van inbeschuldigingstelling. Volgens Jost is het welwillend om te blijven samenwerken met juridische instanties, maar verwijzen de beslissingen van de rechter in het kortgeding en van de Luikse kamer het onderzoek terug naar de onderzoeksrechter. Een inbeslagname wijst zeker niet op schuld, zegt Jost Group.

Jost Group bevestigt dat de Luikse kamer van inbeschuldigingstelling, in haar arrest van 25 maart jl., van oordeel is dat er alternatieve maatregelen gevonden moeten worden voor het in beslag nemen van diverse voertuigen, een maatregel die door het federaal parket werd voorgedragen en via een rechterlijke beslissing werd verboden. De rechter in kortgeding kwam overigens tot dezelfde vaststelling. Het is belangrijk om te benadrukken dat de kamer van inbeschuldigingstelling zich niet heeft uitgesproken over de aard van de zaak en ze herhaalt dat een eventuele inbeslagname geenszins zou impliceren dat er een vermoeden van schuld zou zijn.

Jost Group juicht toe dat de twee juridische beslissingen die door het bedrijf werden geïnitieerd, ervoor zorgen dat het onderzoek rond het dossier weer in handen komt van de onderzoeksrechter. Het is nu aan de onderzoeksrechter om te bepalen of een eventuele inbeslagname al dan niet nodig is, maar ook om vast te stellen onder welke voorwaarden dit zou kunnen plaatsvinden. Een inbeslagname is als dusdanig onmogelijk zolang de onderzoeksrechter zich hier niet over heeft uitgesproken. Bovendien heeft Jost Group begin februari diverse voorstellen omtrent deze voorwaarden aan de onderzoeksrechter overhandigd.

Jost Group is echter zeer verbaasd te moeten reageren op een beslissing van een rechtbank die achter gesloten deuren werd uitgesproken, zodat het geheim van het onderzoek kon worden gegarandeerd. In dit kader zal het bedrijf betreffende geheimhouding volledig blijven respecteren  en wenst zich daarom niet verder uit te spreken over dit dossier.

Jost Group heeft de aanklachten altijd krachtig weerlegd en zal dat ook blijven doen. Het bedrijf hoopt van harte haar rechten in deze zaak oprecht te kunnen verdedigen. Jost Group zal blijven samenwerken met de juridische instanties en hoopt dat de procedure snel kan vorderen zodat de aard van de zaak uiteindelijk kan worden behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer