Ga naar hoofdinhoud

Maat betaalt vakantiegeld gewoon uit

Logistiek dienstverlener Maat uit Alblasserdam hoeft geen gebruik te maken van de voorzorgsmaatregel om vakantiegeld niet of later uit te betalen aan haar werknemers. “Het vakantiegeld aan onze medewerkers wordt volgende maand gewoon betaald”, verzekert directeur Arjan Maat aan TTM.nl.

Het eventueel niet of later uitbetalen van vakantiegeld liet Maat in een brief aan werknemers weten, die – gelekt naar (sociale) media – veel ophef veroorzaakte. In de eerste 5 Minuten Corona Talk legde Arjan Maat al uit hoe de vork in de steel zat.

Hij staat nog altijd achter die beslissing. “Het was en het is nog steeds een ongewisse periode. Wij wilden flexibiliteit in onze liquiditeit creëren. We verwachtten dat debiteurenbetalingen vertraagd binnen zouden komen en dat was de reden dat we die voorzorgsmaatregel namen. Maar de debiteuren betalen prima op tijd, dus van de voorzorgsmaatregel hoeven we geen gebruik te maken.” Volgens Maat heeft hij naar zijn werknemers enkel transparant willen zijn. “Er is ook nul discussie geweest, alles in goede harmonie. We hebben vooruit durven kijken.”

Achteraf blijkt het ‘vooruitkijken’ van Maat zo gek nog niet. Een onderzoek van de Ondernemer wees eerder deze week uit dat 32 procent van de onderzochte bedrijven in de financiële problemen komt als er in mei vakantiegeld moet worden uitbetaald.

Het beroep dat Maat doet op zijn werknemers om indien mogelijk beschikbaar te zijn in de zomer, als de transport- en logistieke sector mogelijk weer aantrekt, blijft wel in stand.

Eén reactie op “Maat betaalt vakantiegeld gewoon uit

  • LG

    Ik zou adviseren spreid vakantie geld over 3 maanden en laat zoveel mogelijk vrije dagen op nemen tot dat ze een minimum over hebben van 15 dagen, als er gedwongen stil stand is…
    De klanten betalen nu nog goed, maar over 14/30 dagen gaat het bij hun ook moeilijker worden, die zitten ook vakantie geld/verminderde afzet, daar moet men ook alvast op vooruitkijken.. De supermarkt vervoerders zijn de enigste groep, die nergens last van gaat hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer