Mega-overname: Lineage koopt Van Tuyl, H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mega-overname: Lineage koopt Van Tuyl, H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam

De Amerikaanse koelvervoerder Lineage Logistics maakt ernst met haar aanwezigheid in Europa. Na vorig jaar al Kloosterboer overgenomen te hebben acquireert Lineage nu Van Tuyl Logistics, H&S Coldstores en Frigocare Rotterdam.

Deze strategische transacties zullen Lineages portfolio van end-to-end logistieke oplossingen in de regio versterken en Lineages aanwezigheid in Nederland uitbreiden met meer dan 250.000 kubieke meter capaciteit.

Van Tuyl Logistics is een Nederlandse koel/vries vervoerder gevestigd in Gameren, die gekoeld en bevroren transport aanbiedt, met behulp van een moderne vloot van 60 vrachtwagens en 90 trailers met een eigen reparatiestation. Ook heeft Van Tuyl opslag voor 30.000 palletplaatsen op verschillende temperaturen en een vastgoedholding divisie.

“We zijn verheugd om Van Tuyl Logistics te verwelkomen in de One Lineage Family nu we verder bouwen aan momentum en onze Europese activiteiten verder uitbreiden”, zegt Harld Peters, Senior Vice President Europe bij Lineage. “Nederland blijft een cruciaal knooppunt voor de voedselkoelketen binnen de Europese markt, gezien de centrale ligging en de toegankelijkheid van belangrijke zeehavens en inlandterminals. De toevoeging van Van Tuyl zal Lineage dan ook helpen om meer punten in de uitgebreide supply chains van onze klanten met elkaar te verbinden.”

“We weten dat Lineage de juiste partner is voor de volgende fase in de geschiedenis van ons bedrijf en in onze ambitie om de reis van voedsel opnieuw vorm te geven”, zegt Richard van Tuijl, algemeen directeur van Van Tuyl Logistics. “Onze end-to-end oplossingen zijn een aanvulling op de sterke en groeiende aanwezigheid van Lineage in Europa, en we zijn ervan overtuigd dat onze klanten goed bediend zullen blijven worden nu we onze logistieke en koelopslagactiviteiten combineren.”

Lineage heeft ook de Nederlandse leverancier H&S Coldstores en zijn logistieke expeditieactiviteiten overgenomen van de H&S Group, Europa’s grootste intermodale Liquid Food operator.

H&S Coldstores, met hoofdkantoor in Beneden-Leeuwen, Nederland, biedt end-to-end sap supply chain-diensten, waaronder transport, opslag, douane, productie, verwerking, laboratoriumtests, en verpakkingsoplossingen. H&S Group biedt ook een pan-Europees netwerk van meer dan 250 voertuigen in eigen bezit en in onderaanneming, en meer dan 1.500 tankeenheden voor de industrie van vloeibare levensmiddelen.

In totaal zal deze overname een capaciteit van 48.000 ton toevoegen aan Lineages voetafdruk in Europa. De Nederlandse H&S Coldstores-faciliteiten in Elst en Tiel zullen worden verplaatst naar een nieuwe locatie in een nieuw gebouwde faciliteit, dichter bij andere bestaande faciliteiten in Beneden-Leeuwen. Dit nieuwe koelhuis nabij de haven van Rotterdam zal medio 2022 operationeel zijn. Deze nieuwe faciliteit voldoet aan de hoogste LEED/BREEAM status, en zal gebruik maken van zonne-energie.

“H&S Coldstores is weer een fantastisch voorbeeld van onze voortdurende investeringen in Nederland”, zegt Harld Peters, Senior Vice President, Europa bij Lineage. “Met name de gedifferentieerde sapmengdiensten van H&S Coldstores zijn een grote aanvulling op onze bestaande mogelijkheden via onze recente overname van Kloosterboer, en zullen ons bedrijfsaanbod in de hele koudeketen verder diversifiëren.”

Tot slot kondigde Lineage ook de overname aan van de Nederlandse faciliteiten van Frigocare Rotterdam BV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de behandeling van de import van bevroren vis, voornamelijk uit de Noord-Atlantische Oceaan en Azië, naar de haven van Rotterdam. De faciliteit bevindt zich in de buurt van een bestaande Lineage-faciliteit in dezelfde haven en zal 15.000 palletposities in de 20.000 vierkante meter magazijnen toevoegen aan de activiteiten van Lineage in Rotterdam.

De financiële voorwaarden van de transacties werden niet bekendgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer