Nieuw managementteam voor Thermo King Transportkoeling • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw managementteam voor Thermo King Transportkoeling

Thermo King Transportkoeling heeft het in deze roerige tijden voor elkaar weten te krijgen een nieuw managementteam samen te stellen.

Met ingang van 1 mei j.l. is Mark Schiphorst benoemd tot algemeen directeur van Thermo King Transportkoeling. Schiphorst is sinds 2013 werkzaam voor Thermo King en heeft binnen de organisatie diverse bestuurlijke functies gehad.

Naast zijn benoeming als algemeen directeur bij Thermo King Transportkoeling is Mark Schiphorst ook verantwoordelijk voor Services & Aftermarket in Thermo King Europa en is hij lid van het Thermo King Senior Management Team. Deze twee rollen sluiten naadloos op elkaar aan en hebben voor Thermo King Transportkoeling als voordeel dat Nederland voorop gaat lopen bij het invoeren van nieuwe producten en serviceconcepten. Daarnaast zijn de communicatielijnen richting moederbedrijf Thermo King korter.

Naast Mark Schiphorst is het managementteam van Thermo King Transportkoeling nog verder versterkt. Zo heeft de Nederlandse dealer van Thermo King sinds 1 mei ook een nieuwe servicemanager, David Doom. Doom, tevens afkomstig van moederbedrijf Thermo King, heeft de afgelopen jaren een leidende rol genomen in het uitrollen van het Service Excellence programma bij Thermo King. Zijn ruime ervaring met het invoeren van processverbeteringen en begeleiden van teams in een veranderingsproces zal Thermo King Transportkoeling helpen om de stap te maken nieuwe serviceconcepten te introduceren, met het oog op verhoogde ‘uptime’ voor de klant gekoppeld met efficientieverbeteringen.

Het nieuwe managementteam van Thermo King Transportkoeling: van links naar rechts: Guus Hollander, Mark Schiphorst, Pamela Steijn, David Doom en Alain van Schaik.

De rol van financial controller wordt sinds april van dit jaar vervuld door Guus Hollander. Hollander begon zijn carrière bij Unilever en heeft daarna voor enkele andere multinationals als ook voor MKB-bedrijven in Nederland gewerkt. Hollander heeft veel ervaring met financial- en management accounting en ziet zijn nieuwe rol binnen Thermo King Transportkoeling als een mooie uitdaging om businesspartner te zijn naar alle klanten, zowel extern en intern.

Alain van Schaik vervult de rol van salesmanager. Van Schaik kent alle ins & outs van Thermo King Transportkoeling. Hij werkte er eerder als servicemanager en later in de rol van salesmanager. Sinds 2015 werkt Van Schaik voor moederbedrijf Thermo King als manager Intermodal en beheert hij enkele key-accounts van Thermo King Transportkoeling.

Tot slot maakt Pamela Steijn als HR manager het nieuwe managementteam van Thermo King Transportkoeling compleet. Eerder werkte zij als HR manager voor Ingersoll Rand waarbij zij naast Transportkoeling ook verantwoordelijk was voor de dealer in Zweden. Nu richt zij haar activiteiten volledig op Thermo King Transportkoeling.

Het nieuwe managementteam van Thermo King Transportkoeling is gericht op het maximaliseren van uptime en productiviteit voor haar klanten.

Mark Schiphorst: “In deze tijden van corona vervullen onze klanten en Thermo King Transportkoeling samen een vitale functie voor de maatschappij. Onze technici staan dag en nacht paraat zodat we een veilige- en betrouwbare koudeketen voor onze klanten kunnen garanderen.”

Thermo King Transportkoeling is een dynamische onderneming. Momenteel werkt Thermo King aan de introductie van een groot aantal nieuwe state of the art producten. David Doom: “Hierbij staan duurzaamheid, efficiency, connectivity en uptime centraal. Tevens krijgen de serviceprocessen een upgrade waarbij de interventies optimaler gepland worden in functie van de klantwensen, gekoppeld met het aanbieden van het pro-actief monitoren van de koelinstallaties. Dit voorkomt ongeplande downtime zodat onze klanten te allen tijde zorgeloos over hun koelunits kunnen beschikken.” Deze zomer zal Thermo King haar nieuwe trailerconcept lanceren, iets waarvan de markt uiteraard van op de hoogte gehouden wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer