Ga naar hoofdinhoud

Nouwens Transport overgenomen door Belgische Dematra Group

De Dematra Group uit België, gespecialiseerd in logistieke diensten en fijnmazige distributie, heeft Nouwens Transport uit Breda overgenomen. Via deze overname van een sectorgenoot uit Breda betreedt Dematra Group de Nederlandse markt. Het is de tweede overname van Dematra Group in korte tijd.

In mei dit jaar werd De Sloover overgenomen, een transporteur in het nabijgelegen Zulte. Nouwens Transport Breda is gespecialiseerd in transport en opslag van hoogwaardige goederen, waaronder consumentenelektronica, farmaceutische producten en voeding. Nouwens vervoert deze goederen in de Benelux en heel Europa, inclusief een 24-uurs distributie naar het Verenigd Koninkrijk.

Dematra en Nouwens zullen door deze overname hun klanten beter van dienst kunnen zijn, omdat ze een breder dienstenpakket kunnen aanbieden. Achter de schermen zullen Nouwens Transport en Dematra elk zelfstandig focussen op hun eigen operationele specialisatie.

“Ik ben verheugd en trots dat we deze stap hebben kunnen zetten. De gesprekken met Dematra verliepen heel plezierig en de plannen die ze hebben sluiten perfect aan met onze wensen en ambities. Het huidige management blijft aan en de naam ‘Nouwens’ blijft gelukkig zichtbaar op de wegen. Mede hierdoor ben ik ervan overtuigd dat deze overname een succesverhaal gaat worden”, aldus Dennis Nouwens, oprichter van Nouwens Transport.

“Met deze overname zetten we een grote stap, die ons toelaat om de vragen van onze klanten nog beter te beantwoorden. Zowel in geografische mogelijkheden als in aangeboden diensten”, aldus Geert De Jaeger, CEO van Dematra Group ” Bovendien sluit de bedrijfscultuur van Dematra en Nouwens Transport sterk bij elkaar aan, waardoor we geloven dat we samen een sterke basis hebben om verder te groeien in de Benelux.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer