Paccar verlengt fabriekssluitingen tot 20 april • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Paccar verlengt fabriekssluitingen tot 20 april

Paccar, moederbedrijf van DAF Trucks, geeft een business-update in het kader van de recente veranderingen in de marktvraag en een verwachte daling van de wereldwijde economie als gevolg van de corona-pandemie. De onderneming verlengt de tijdelijke productiestop van trucks en motoren in al haar fabrieken wereldwijd tot 20 april 2020 en zal op regelmatige basis toekomstige acties bekijken.

Via haar onderdelendistributiecentra zal Paccar aftermarket-ondersteuning blijven bieden aan onze klanten, die medicijnen, voedsel en essentiële infrastructurele diensten leveren aan de maatschappij.

De financiële resultaten van Paccar over 2020 zullen beïnvloed worden door lagere productie-aantallen vanwege veranderingen in de marktvraag en de gevolgen van overheidsmaatregelen of –mandaten. Op 21 april zal de onderneming tijdens een telefoonconferentie een business-update geven en de financiële resultaten over het eerste kwartaal presenteren.

Preston Feight copyright TTM.nl
Preston Feight

Paccar is een financieel sterke onderneming, met een uitstekende liquiditeit en een kredietbeoordeling van A+/A1. Eind maart 2020 bedroegen de liquide middelen en effectenportefeuille 4,3 miljard US dollar. De onderneming heeft ook toegang tot een bestaande kredietlijn van 3,0 miljard dollar.

“Paccars uitstekende balans, ervaren managementteam en fantastische medewerkers zullen eraan bijdragen dat de onderneming succesvol door deze onzekere tijden zal komen”, aldus Preston Feight, Chief Executive Officer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer