Schmitz verkoopt fabriek aan GRW • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schmitz verkoopt fabriek aan GRW

De silo- en tankopleggerfabrikant GRW neemt de productievestiging en medewerkers van Schmitz Cargobull in Toddin in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern over. GRW Europe produceert in de vestiging in Toddin silo- en tankopleggers voor de Europese markt. De productie van Schmitz Cargobull motorvoertuigcarrosserieën wordt voortgezet op de locatie Toddin. Schmitz Cargobull heeft een belang van 40 procent in GRW Holdings en met deze stap versterken de twee bedrijven hun samenwerking verder.

“Met de productiefaciliteit in Duitsland versterken we het merk GRW en geven we een duidelijk signaal af over onze ambities in Europa. We kunnen sneller reageren op specifieke verzoeken van klanten en met Schmitz Cargobull als partner breiden we ons aanbod van producten en diensten uit”, aldus, Gerhard van der Merwe (CEO) en Dirk Nuxoll (MD) van GRW Europe.

Dirk Nuxoll

GRW verkoopt al enkele jaren silo- en tankopleggers aan de Europese markt. Om de aanwezigheid van GRW op de Europese markt te versterken, nam het bedrijf de productielocatie van Schmitz Cargobull in Toddin over voor de productie en assemblage van tankwagens voor Europa, met een geplande productie van meer dan 100 voertuigen in het lopende jaar 2022.

Gerhard van der Merwe

“Met de productielocatie in Duitsland versterken we het merk GRW en geven we een duidelijk signaal af over onze betrokkenheid in Europa. We kunnen sneller inspelen op de specifieke wensen van onze klanten en met Schmitz Cargobull als partner ons aanbod van producten en diensten verder uitbreiden”, aldus Gerhard van der Merwe (CEO) en Dirk Nuxoll (MD), van GRW Europe.

De GRW silo- en tankopleggers worden uitgerust met het TrailerConnect telematicasysteem en zullen in de toekomst worden voorzien van het Schmitz Cargobull MODULOS onderstel en de ROTOS assen. GRW is ook beschikbaar als  servicepartner voor zowel eigen als Schmitz Cargobull voertuigen voor reparatie en onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer