Ga naar hoofdinhoud

STEF sterker in België met overname TransWest

De STEF Groep kondigt de ondertekening aan van een overeenkomst voor de overname van TransWest. Dit project zal een nieuwe opportuniteit zijn in de waardecreatie voor de supply chain van zowel de Belgische als de internationale klanten van elk van de bedrijven.

TransWest werd opgericht in 1957 en is gespecialiseerd in transport en logistieke diensten voor diepvriesproducten in België. Het bedrijf telt meer dan 200 werknemers en een wagenpark van 250 voertuigen. Het is gevestigd op twee locaties in Oostkamp, West-Vlaanderen. Dankzij haar geografische ligging in het hartje van de Vlaamse voedingsindustrie en haar ervaring met de koudeketen, behoren enkele toonaangevende industriële spelers en retailers tot het klantenbestand van TransWest.

STEF is sinds 1989 aanwezig in het land en is gespecialiseerd in transport en logistieke diensten voor verse voedingsproducten in België. STEF België telt 500 werknemers en een wagenpark van 150 voertuigen. Om haar binnenlandse en internationale transport- en logistieke activiteiten uit te voeren, steunt STEF België op een netwerk van 5 vestigingen in Wallonië en Vlaanderen, waaronder een nieuw warehouse voor verse producten dat in april 2023 in Tubeke werd geopend.

Christophe Gorin, Managing Director Noord-Europa van de STEF Groep, legt uit: “We zijn verheugd dat we dit akkoord met TransWest hebben bereikt. Deze overname wordt gemotiveerd door het sterke complementaire karakter van onze twee bedrijven en onze teams, die bekend staan om hun professionaliteit. Het zal STEF België in staat stellen haar dienstenaanbod uit te breiden om beter tegemoet te komen aan de behoeften van haar klanten in de diepvriessector en internationale stromen, en past perfect in onze gezamenlijke positionering als pure player van de supply chain”.

Paul en Jan Lambrecht, de algemene directie van TransWest, merken op: “STEF en TransWest delen al vele jaren dezelfde waarden en tradities: betrouwbaarheid, stabiliteit, expertise in de koudeketen en de ambitie om erin uit te blinken. Door de diepvriesdivisie van STEF in België te worden, bereiden TransWest en haar medewerkers zich voor op een mooie toekomst, aangedreven door de groei van de logistiek en distributie van diepvriesproducten in België en naar de omringende landen.”

De voltooiing van de overname is gepland voor einde oktober 2023.

Foto’s: STEF, Transwest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer