Tailormade Logistics neemt Van Hove & Co over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tailormade Logistics neemt Van Hove & Co over

De Gentse transportbedrijven Tailormade Logistics en Van Hove & Co gaan samen verder. Van Hove & Co, op een steenworp afstand gelegen van haar nieuwe eigenaar, blijft een zelfstandige unit binnen Tailormade Logistics.

Frank Van Hove, directeur-eigenaar bij Van Hove & Co: “Van Hove heeft zich altijd geconcentreerd op regionale transporten, vooral met mega-trailers, en jockey-transporten (nieuwe vrachtwagens naar hun bestemming rijden). Dankzij deze specialisaties is Van Hove & Co tot een gezond en succesvol bedrijf uitgegroeid.”

Innovatie en schaalvoordelen

“De wereld staat niet stil en de vragen en verwachtingen van klanten worden steeds complexer”, gaat Frank Van Hove verder. “In het tweede kwartaal van 2023 nemen we onze eerste tweeelektrische vrachtwagens voor lokale JIT transporten in de haven van Gent in gebruik. Dergelijke innovatieve aandrijfsystemen zijn een revolutie voor onze sector maar vragen ook grote investeringen. Ook voor verdere digitalisering, het up-to-date houden van een duurzaamheids- en personeelsbeleid heb je voldoende schaalgrootte nodig. De samenwerking met Tailormade Logistics maakt het mogelijk om ons op al deze gebieden te versterken. TML is een lokale speler met een internationaal netwerk en is vertrouwd met een groot deel van onze activiteiten. Een samenwerking met Tailormade Logistics was dan ook een evidente keuze.“

Het DNA matcht

Bert Vandecaveye, oprichter van TML: “Wij kennen elkaar natuurlijk goed. Van Hove is als sinds eind de jaren 70 actief en ontwikkelde zich als specialist in de automotive sector. Het DNA van Tailormade Logistics en Van Hove & Co matcht: luisteren naar de klant, flexibel inspelen op vragen, grote aandacht voor kwaliteit (ISO 9001) en duurzaamheid (ISO 14001), allemaal zaken waar beide bedrijven sterk in staan.”

Zelfstandige bedrijfsunit

Van Hove & Co blijft actief als een zelfstandige bedrijfsunit binnen de business unit ‘Automotive’ van de TML groep. Van Hove beschikt in Gent over een 24.000 m² grote site, met beveiligde parkeerplaatsen voor trucks en trailers, voorzieningen voor chauffeurs, truck-wash, garage en tankstation. De vloot van 120 trailers en 35 trekkers zal verder worden uitgebreid.

Tailormade Logistics kent een sterke groei en zal in 2023 ruim de kaap van 200 miljoen omzet overschrijden.

Tailormade Logistics werd in 1996 opgericht door Bert Vandecaveye. Dankzij een duidelijke groeistrategie met oog voor duurzaamheid en focus op klantgerichtheid en innovatie, groeide Tailormade Logistics uit tot een belangrijke speler binnen de transport en logistieke sector. Tailormade Logistics is anno 2023 een toonaangevende, internationale transport en logistieke dienstverlener met 400.000 m2 magazijnen en een eigen vloot van 600 voertuigen, 950 trailers en 550 containers. Tailormade Logistics heeft 1.250 mensen in dienst op zijn 27 vestigingen in België, Bulgarije, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Van Hove & Co bestaat sinds 1978 en is gelegen in het hart van de Gentse haven. Op het terrein van 24.000 m² beschikt de firma over alle noodzakelijke faciliteiten: bureel, garage, tankinstallatie, truck-wash en parking. Van Hove & Co heeft 70 medewerkers en beschikt over een vloot van 35 trekkers en 120 trailers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer