Arijus: ‘Nog geen aanklacht gehoord, wel 13 trucks kwijt’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Arijus: ‘Nog geen aanklacht gehoord, wel 13 trucks kwijt’

Het Litouwse transportbedrijf Arijus heeft van de Belgische autoriteiten nog niet gehoord waarom afgelopen week 13 van haar trucks in België in beslag zijn genomen. Dat laat het bedrijf weten in een reactie aan TTM.nl.

“Op 23 februari jl. is er een onderzoek geweest door de Belgische autoriteiten, waarna 13 van onze trucks in beslag zijn genomen. Tot op heden zijn wij niet officieel geïnformeerd over de reden hiervoor, en ook niet wat de reden van het onderzoek was”, aldus een woordvoerder. Om die reden kan het bedrijf ook niet ingaan op de geuite beschuldigingen van de Nederlandse en Belgische vakbonden.

Arijus is al 28 jaar in bedrijf in zowel Litouwen als de rest van de EU en doet dat naar eigen zeggen geheel in overeenstemming met de Litouwse en Europese wetgeving. “Tegelijk zijn wij altijd in contact en overleg met onze chauffeurs. Wij laten ze niet aan hun lot over.”

Om die reden benadrukt Arijus dat het graag wil samenwerken met de Belgische autoriteiten. “We zijn een correct bedrijf dat volledig wil voldoen aan de geldende wetgeving.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer