Beekman Transport neemt Wetra EDC over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Beekman Transport neemt Wetra EDC over

Logistiek dienstverlener Beekman Transport in Apeldoorn heeft afgelopen week de overname afgerond van Wetra EDC (European Distribution Centre) in Nieuw Amsterdam.

Wetra EDC is een flexibel transportbedrijf met 60 medewerkers en 43 trekkende eenheden. Vanuit haar locatie in Nieuw Amsterdam is de onderneming vooral sterk in Benelux-distributie van buitenmaats goederen  en distributie naar Duitsland. De expeditie-afdeling van Wetra verzorgt leveringen binnen 24 uur door heel Europa. Het distributiecentrum van Wetra is gevestigd vlak aan de A37 waardoor er een snelle verbinding met Noord en Oost Europa is.

Voor Beekman is de acquisitie naar eigen zeggen een mooie versterking van haar eigen netwerk en internationale diensten aan opdrachtgevers. De overname zorgt voor een verdere verdichting van haar Benelux-netwerk dat Beekman volledig met eigen vervoer in een 24 uurs dienst uitvoert. De noordelijke hub in Nieuw Amsterdam is praktisch voor het noorden van Nederland. Ook op de internationale diensten verstevigen beide bedrijven elkaar waar ze ook beiden sterk actief zijn in transporten naar Duitsland. Door de samenvoeging worden netwerken versterkt en de efficiency voor opdrachtgevers wordt verhoogd. Beide bedrijven zien dat de bedrijfsculturen goed op elkaar aansluiten; een prima basis voor samenwerking.

Alfred Beekman, DGA Beekman Transport, is verheugd met de acquisitie en ziet de overname van de capaciteit en de loyale medewerkers van Wetra als aanvulling op zijn gemotiveerde team van medewerkers in Apeldoorn. “Beide bedrijven hebben de goede mentaliteit en medewerkers waar de opdrachtgever voorop staat en de kwaliteit van de dienstverlening hoog is. Het voelde meteen goed en dat is voor mij belangrijk.” Marcel Wever, voormalig DGA Wetra, is verheugd met de overdracht van zijn bedrijf en medewerkers aan Beekman. “Opvolging was voor mij een probleem en je hebt toch de verantwoordelijkheid voor zestig gezinnen. Als je dan een partner vindt die eenzelfde instelling en cultuur in het bedrijf heeft geeft dat geruststelling. Het is immers heel wat zo’n verkoop, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Wetra (destijds Wever European Distribution Centre) is in 1993 opgericht door (vader) Frits en (zoon) Marcel Wever. De onderneming is een flexibele en klantgerichte dienstverlener op het gebied van transport en logistiek en bedient klanten in onder meer de Benelux en Duitsland. De onderneming beschikt over een goed geoutilleerd wagenpark bestaande uit trekkende eenheden, opleggers, bakwagens en bestelauto’s. Alle voertuigen rijden onder het etiket Euro 6 (Euronorm voor de emissieklasse met de laagste uitstoot van schadelijke stoffen). De onderneming focust op flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid. Mede dankzij de landelijke spreiding van Wetra is de onderneming in staat transportopdrachten met specifieke en strikte tijdslijnen aan te nemen.

Wetra heeft bijna 60 werknemers en een mooie en loyale klantenportefeuille. Begin 2022 beschikt de onderneming over 31 trekkende eenheden, 37 opleggers, 10 bakwagens, 2 bestelauto’s, 3 aanhangwagens en een wipkar; een adequaat wagenpark om zowel het nationale als het internationale transport uit te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer