Girteka splitst zichzelf op in vier bedrijven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Girteka splitst zichzelf op in vier bedrijven

De Litouwse logistiek dienstverlener Girteka Logistics gaat haar bedrijf opsplitsen in vier aparte divisies. Het past bij de herorganisatie die vorig jaar werd ingezet met het vestigen van de Girteka Holding.

Na de reorganisatie zullen er vier bedrijven zijn. Girteka Europe West zal zich bezighouden met intra-Europees vervoer (met uitzondering van Scandinavië), terwijl Girteka Nordic verantwoordelijk zal zijn voor het vervoer binnen Scandinavië en tussen de Scandinavische landen en de rest van Europa. Girteka Europe East zal zich bezighouden met grensoverschrijdend transport tussen Europa en Aziatische landen en het Girteka Competence Center zal ondersteunende diensten verlenen aan alle bedrijven van de groep.

“Girteka heeft er altijd naar gestreefd de eerste keuze te zijn voor onze klanten, collega’s, partners en andere belanghebbenden. En dit is de kern geworden van ons engagement om een verantwoordelijk logistiek bedrijf te zijn. Vorig jaar hebben we besloten om onze nieuwe strategische droom te verwezenlijken, namelijk tot de top 10 van Europese logistieke bedrijven te behoren. Voor ons betekent dit dat we ons verder moeten concentreren op zowel onze klanten als de groei van ons bedrijf. Daarom hebben we besloten om een Groep van bedrijven te worden”, aldus Edvardas Liachovičius, CEO van Girteka Holding.

De juridische reorganisatieprocedure van Girteka Logistics, UAB door middel van een spin-off zal worden uitgevoerd in overeenstemming met de wet op de ondernemingen van de republiek Litouwen en zal in november 2022 worden afgerond.

“Alle bedrijven zullen gezamenlijk aansprakelijk zijn voor onze verplichtingen uit hoofde van de met klanten gesloten contracten. Deze verandering heeft geen invloed op overeenkomsten of ons vermogen om onze verplichtingen jegens klanten en leveranciers tijdig na te komen, aangezien zij ons alleen in staat stelt verder te groeien en ons beter te richten op de dienstverlening aan elke afzonderlijke klant”, aldus  Liachovičius.

De huidige aandeelhouders van Girteka blijven dezelfde, aangezien alle vier de bedrijven deel zullen uitmaken van Girteka Holding. Mindaugas Raila en Edvardas Liachovičius blijven de uiteindelijke begunstigden, met een aandelenbezit van respectievelijk 90 procent en 10 procent van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer