Ga naar hoofdinhoud

Hulshoff start elektrische stadsdistributie in Amsterdam

Bedrijven op de Amsterdamse Zuidas kunnen vanaf maandag 5 augustus bevoorraad worden met een elektrische vrachtwagen van Hulshoff. Het van oorsprong verhuisbedrijf heeft een nieuwe hub geopend waar vandaan het gebundeld goederen gaat leveren.

Het distributiecentrum staat direct aan afrit 3 van de A5, is bijna 10.000 m2 groot en wordt voorzien van eenzelfde oppervlakte aan zonnepanelen, goed voor een megawatt aan elektriciteit. Verder komt er een slimme laadinfrastructuur en een grote opslagcapaciteit voor elektriciteit in de vorm van batterijcontainers. De elektrische voertuigen die dagelijks vanuit de hub de stad gaan bevoorraden worden opgeladen met de eigen opgewekte stroom.

Wat nodig is voor een dergelijke grootse aanpak zijn bedrijven die hun nek durven uit te steken en duurzaamheid hoog op hun agenda hebben staan. De Green Business Club Zuidas heeft met alle participanten vorig jaar de Green Deal ZES ondertekend. In samenwerking met hen heeft Hulshoff enthousiaste deelnemers gevonden om, vooralsnog in de vorm van een pilot, de stadslogistiek te gaan uitvoeren en verfijnen door te leren van elkaars ervaringen. In de komende maanden zullen de partijen regelmatig evalueren en bijsturen waar nodig om tot een ideale situatie voor de klant, de leveranciers en de omgeving Zuidas te komen.

Het doel is dat in 2025 steden zoveel als mogelijk emissievrij worden beleverd.

Hulshoff werkt in de pilot samen met Accenture, APG, Arcadis, CBRE, D&B The Facility Group, ENGIE, Heyday Facility Management, ISS Facility Services, Page Group en WTC Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer