Rapid Logistics neemt intrek in Hello World         • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Rapid Logistics neemt intrek in Hello World        

Afgelopen vrijdag heeft de ontwikkelcombinatie Delta Development en VolkerWessels Logistics Development haar project Hello World in Hoofddorp opgeleverd aan Rapid Logistics. De logistieke dienstverlener had al in de zomer van 2022 de eerste fase in gebruik genomen en heeft ook voor de tweede fase een langjarige huurovereenkomst getekend.

Hello World is het tweede gezamenlijke project van Delta Development en VolkerWessels Logistics Development op het bedrijventerrein Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Met het project is wederom een duurzame logistieke hub gerealiseerd voor ondernemingen die een combinatie zoeken van transport, warehousing, expeditie, productie en value added logistics. Hello World heeft een totale omvang van 47.000 m², hoogwaardige logistieke bedrijfsruimte, kantoorruimte en flexibel in te richten multifunctionele ruimte en kan worden verdeeld in acht individueel verhuurbare units.

Huurder Rapid Logistics is een snelgroeiende onderneming die speciale zendingen en snelle oplossingen vanuit hun logistieke dienstverlening aanbiedt. Al sinds 1989 opereren zij vanuit het hoofdkantoor op Schiphol-Rijk en is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in totaaloplossingen voor logistieke vraagstukken.

Hello World, door OPL Architecten ontworpen op basis van de Cradle to Cradle filosofie, is een uiterst duurzaam project waarbij gezonde herbruikbare materialen zijn gebruikt en een BREEAM Excellent certificering is behaald. Het gebouw is energie positief en er is een energieplein gecreëerd dat voorziet in eigen opwek- en opslag van elektriciteit in combinatie met de zonnedaken en solar carports.

De CO2 berekening van het gebouw (whole life carbon, dus operationeel en materiaalgebonden emissies samen) toont aan dat het gebouw in het jaar 2040 geheel CO2 neutraal is. De verwachting is dat het gebouw tot 2050 nog ruim 18.000 ton CO2 zal compenseren.

Delta Development en VolkerWessels Logistics Development hebben in een eerder stadium het project verkocht aan een internationale belegger. De door Rapid Logistics gehuurde eerste fase is in de zomer van 2022 opgeleverd en direct in gebruik genomen. Vandaag is ook de tweede fase opgeleverd, die in de komende maanden door de huurder zal worden ingericht voor haar operatie. Systabo, tevens een VolkerWessels onderneming, is verantwoordelijk geweest voor de bouw van het distributiecentrum.  

 Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en Cushman & Wakefield hebben de ontwikkelaar bij de gehele ontwikkeling op commercieel gebied geadviseerd en Houthoff en Habraken Rutten op juridisch vlak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer