Ga naar hoofdinhoud

Transportbedrijven doelwit oplichter in regio Nijmegen

Foto: Google Maps

Tientallen transportbedrijven zijn benaderd door een oplichter met een valse schadeclaim nadat ze een rit hadden gemaakt in de regio rond Nijmegen. Diverse bedrijven hebben een bedrag van 250 euro betaald voor een schade die ze niet veroorzaakt hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het verhaal is elke keer hetzelfde, vertelt een medewerker van een door de oplichter benaderd transportbedrijf. “Je wordt gebeld met de mededeling dat een oplegger van jouw bedrijf ‘de auto van mijn moeder’ heeft geraakt en dat de rechterzijspiegel is beschadigd. Vervolgens wordt er een snelle schikking voor de schade van 250 euro aangeboden. Dat soort telefoontjes krijgen wij wel vaker. In dit geval weet de beller precies de locatie, het kenteken van de oplegger en per mail worden ook foto’s van de schade opgestuurd. Locatie en kenteken kloppen met de planning, dus dan is het mogelijk dat het ook daadwerkelijk gebeurd is. Wij hebben het nagetrokken bij de chauffeur die zich van niks bewust was en ook geen schade aan de oplegger kon ontdekken. Wij hebben daaruit de conclusie getrokken dat we zijn benaderd door een oplichter. We hebben onze ervaringen verteld aan collega-vervoerders, die met vergelijkbare verhalen kwamen, allemaal uit de regio Nijmegen en Wijchen. Sommigen hebben het bedrag, wat nog onder je eigen risico valt, betaald. Inmiddels hebben we geprobeerd collectief aangifte te doen bij de politie. Dat blijkt lastig, elk bedrijf moet individueel aangifte doen. Op basis van het door de oplichter gebruikte telefoon- en bankrekeningnummer is de politie nu een onderzoek gestart naar de dader.”

De oplichter (en evt. handlangers) vat waarschijnlijk post op bepaalde locaties om namen en kentekens van passerende voertuigen van transportbedrijven te noteren, compleet met tijd en locatie. Op de basis van die gegevens worden de transporteurs benaderd. De foto’s van de zogenaamd door de bedrijven veroorzaakte schade worden per mail opgestuurd. Hieronder publiceren we de door de oplichter gebruikte foto’s en een tekst uit een van de toegestuurde mails.

‘Omstreeks 9.25 een wagen van [transportbedrijf] heeft me moeder spiegel geraakt en doorgereden me moeder stond stil om links te gaan voor de rotonde u wagen passeerde haar van rechts en raakte de spiegel u kenteken  van de wagen wat de getuige zei begon met OH-10.. is gebeurd bij de palkerplein rotonde bij buisterhuizen’

Inmiddels heeft ook transportverzekeraar TVM aandacht gevraagd voor de kwestie.

2 reacties op “Transportbedrijven doelwit oplichter in regio Nijmegen

  • Camara beelden van on board systemen zijn ook hier wel een uitkomst.

  • Maandag 21 november ook gebeld met hetzelfde verhaal.
    Omdat ik zzper ben was ik dus zelf de chauffeur. Kon het me niet voorstellen dat ik, zonder het te merken, een spiegel geraakt zou hebben. Heb de (met buitenlands accent) sprekende man verteld dat hij maar aangifte moest gaan doen, dan hoor ik wel hoe of wat.
    Was gebeurt tussen Nijmegen en Lent volgens de oplichter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer