VIDEO – Brutale diefstal zes pallets smartwatches • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Brutale diefstal zes pallets smartwatches

Op zaterdag 16 mei 2020 werd rond 19:00 uur een grote partij Apple-‘smartwatches’ gestolen uit de loods van een transportbedrijf op Schiphol-Oost. De man die met andermans vrachtwagen de lading ontvreemdde, staat zeer herkenbaar op bewakingsbeelden. De ontvreemde partij smartwatches heeft een waarde van meer dan een half miljoen euro. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee in het programma Opsporing Verzocht.

Het gaat om een getinte man met een corpulent postuur. De dag van de overval had hij een baardje en droeg hij zijn haar strak naar achteren in een staart. Hij had een Adidas-traingspak aan met het logo van Real Madrid erop. Om het terrein op te komen, gebruikte de man een vermoedelijk vals identiteitsbewijs – waarop de naam E.G. Emilov stond.

De ladingdief reed die dag in een kleine, witte vrachtwagen van het merk Iveco. Deze behoort vermoedelijk toe aan een bedrijf uit Noord-Brabant. Tijdens de ladingdiefstal zaten er gestolen kentekenplaten op, met de combinatie V-181-RN.

Het lijkt er overigens op dat de eigenaar van de witte vrachtwagen niets met de diefstal te maken heeft.

De kentekenplaten zijn gestolen vanaf Schiphol-Rijk. Ze komen van een gele Mercedes Sprinter die geparkeerd stond in een parkeervak ter hoogte van de bocht Aalsmeerderdijk – Capronilaan. De diefstal van de kentekenplaten moet gepleegd zijn tussen 18:00 uur op vrijdag 15 mei en het moment van de diefstal: rond 18:50 uur op zaterdag 16 mei.

https://youtu.be/Y5uJi-tycqg

Er is in ieder geval één medewerker van het transportbedrijf geïdentificeerd die vermoedelijk heeft geholpen de diefstal mogelijk te maken. Hij is aangemerkt als verdachte en is aangehouden. Er wordt niet uitgesloten dat er mogelijk meer mensen bij de diefstal betrokken waren.

Er zijn die dag zes pallets buitgemaakt met een partij van 4.400 smartwatches. Het gaat om Apple Watches, type 3, deels met zwarte sportbanden en deels met Nike-polsbanden. De lading heeft een waarde van zo’n 530.000 euro. Mogelijk is geprobeerd om delen van de partij te verkopen.

https://youtu.be/opnxc_wxS0U

De Marechaussee wil graag antwoord op de volgende vragen:

  • Wie (her)kent de ladingdief?
  • Wie kan meer vertellen over de gebruikte vrachtwagen?
  • Wie heeft iets gezien van de diefstal van de kentekenplaten?
  • Wie weet iets over mogelijke andere betrokkenen bij de ladingdiefstal?
  • Wie weet waar de Apple Watches nu zijn en/of heeft ze te koop gezien?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 – 3459876

Online een tip geven kan ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer