Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Kerstdiner in gevaar door acties Albert Heijn?

Werknemers van distributiecentra van Albert Heijn gaan deze week actievoeren vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen met het supermarktconcern. Dat op een nogal precair tijdstip: juist nu moeten de winkels bevoorraad worden met de ingrediënten van het kerstdiner.
Albert heijn dcAlbert Heijn liet vrijdagmiddag een ultimatum van de vakbonden om met een beter bod te komen zonder reactie verlopen, meldde vakbond FNV Bondgenoten. De onderhandelingen over de nieuwe cao bij Albert Heijn zitten muurvast.

Het supermarktbedrijf wil meer flexibele arbeidskrachten inzetten, terwijl de bonden juist meer vaste contracten eisen. “De werknemers willen dat driehonderd flexbanen worden omgezet in vaste banen. Dat lijkt mij niet teveel gevraagd”, zegt FNV-bestuurder Murat Sekercan.

Direct nadat het ultimatum was verstreken, legden grote groepen werknemers in verschillende distributiecentra spontaan het werk neer. “De werknemers zijn gewoon naar buiten gelopen”, aldus een woordvoerder van Bondgenoten. “De emoties lopen hoog op, ze zijn het zat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer