Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics kijkt uit naar 100-jarig bestaan

Een groots evenement rond het 75-jarig bestaan van Vos Logistics maakte één ding duidelijk: de logistiek dienstverlener kijkt niet naar het verleden maar heeft de focus volledig op de toekomst. Zo zeer zelfs dat al werd gekeken naar het eeuwfeest, onder het motto ‘IMAGINEVosLogistics100’

Afgelopen donderdag, 5 september, vierde Vos Logistics haar 75e verjaardag: een groots evenement met een sterke focus op de toekomst, officieel IMAGINEVosLogistics100 genoemd. Onderwerpen als digitalisering, duurzaamheid, ontwikkeling van de arbeidsmarkt en e-commerce hebben tijdens het evenement veel aandacht gekregen, omdat het bedrijf gelooft dat deze de komende 25 jaar toonaangevend zullen zijn.

Ongeveer 600 gasten uit heel Europa kregen de kans om kennis te maken met de innovatieve opvattingen en ideeën van Henrik Henriksson van Scania, Jacques van den Broek van Randstad, Tom Selten van Lightyear en Elizabeth Fretheim van Nikola Motor. Dat bedrijf bouwt volgens Vos Logistics vrachtwagens van de toekomst, aangedreven door geavanceerde waterstof-elektrische technologie. Onlangs ontving Nikola Motor een investering van CNH Industrial om emissieloze vrachtwagens op waterstof en batterijen te ontwikkelen. Terwijl Scania en Randstad hun ideeën over innovatie in de komende 25 jaar onthulden, vertelde Lightyear over hoe ze de meest energiezuinige elektrische personenauto ter wereld ontwikkelden; een auto die op zonne-energie rijdt. Een beweging die op het punt staat een keerpunt in de geschiedenis van mobiliteit te worden.

Vos Logistics zette de vier belangrijkste onderwerpen die de transport- en logistiek in de komende 25 jaar beïnvloeden, dus tot Vos Logistics 100 jaar is, beïnvloeden:

  • Digitalisering en data-analyse: deze zullen transacties efficiënter maken en de planning van middelen optimaliseren, terwijl het tegelijkertijd de betrouwbaarheid en snelheid van logistieke diensten verbetert.
  • Duurzaamheid: de druk om emissies te verminderen zal de markt naar bio-energie, elektriciteit en waterstof drijven. Dit zal leiden tot schonere, veiligere en stillere voertuigen.
  • E-commerce: veranderend consumentengedrag dat wordt aangedreven door e-commerce zullen supply chains fundamenteel veranderen.
  • Arbeidsmarkt: de beperkingen van arbeid in combinatie met robotisering en autonoom rijden is waarschijnlijk de meest uitdagende ontwikkeling van allemaal. Het zal een grote impact hebben op ieders manier van werken en opleiden.

Op dit moment staat Vos Logistics vooral bekend om haar internationale transportactiviteiten. Het bedrijf doet echter grote inspanningen om haar bedrijf verder te laten groeien in opslag en distributie, maar is ook op zoek naar andere mogelijkheden die binnen haar toepassingsgebied passen. Frank Verhoeven, CEO Vos Logistics: “Het gaat er niet om de toekomst te voorspellen, maar om deze te creëren. Samen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer