Ga naar hoofdinhoud

Trucks Jost worden wéér niet in beslag genomen

346 trucks van de Belgische transporteur Jost blijven gewoon rijden, hoe graag het federaal parket ze ook aan de ketting zou leggen vanwege verdenkingen van social dumping. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald in een kort geding, melden diverse Belgische media.

De uitspraak van de rechter was eigenlijk dezelfde als al in januari werd gedaan. Er volgt over een week wel nog een arrest van de kamer van inbeschuldigingstelling van Luik over dezelfde kwestie, schrijft De Tijd.

Jost Group is vanzelfsprekend blij: “Het recht heeft gezegevierd en onze voertuigen mogen vrij rond rijden. Jost Group verwelkomt deze beslissing. Wel betreuren we dat de media zaken uit het dossier openbaar heeft gemaakt, en nogal eenzijdig, door alleen door de communicatie van het openbaar ministerie te interpreteren. Dit heeft een ernstige invloed gehad op het vermoeden van onschuld dat iedereen in een democratische staat moet krijgen.” Jost Group zegt vertrouwen te houden in de rechtbank en weerlegt de beschuldigingen die tegen het bedrijf zijn ingebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer