Volkswagen Group krijgt harde klappen in Coronacrisis • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volkswagen Group krijgt harde klappen in Coronacrisis

De Volkswagen Group heeft een zwaar half jaar achter de rug. Door tijdig maatregelen te nemen konden de negatieve effecten echter beperkt blijven. Verkopen van bestelauto’s en trucks gingen zoals verwacht hard onderuit.

Er werd een verlies geleden van 800 miljoen euro, zo laat Volkswagen donderdag weten. De groep verkocht tot en met juni 3,9 miljoen voertuigen, terwijl dat een jaar eerder nog 5,4 miljoen stuks waren.

De verkoop van bestelauto’s door Volkswagen Commercial Vehicles daalde in de eerste helft van 2020 wereldwijd tot 157.000 (256.000) voertuigen. De omzet bedroeg 4,2 miljard euro, een daling van 34,7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijfsresultaat daalde tot -334 (506) miljoen euro, voornamelijk negatief beïnvloed door de daling van de volumes en de CO2-stimuleringsbelasting die vanaf dit jaar van toepassing is. Bovendien hadden hogere vooruitbetalingen en waardeverminderingen voor nieuwe producten, stijgingen van de vaste kosten en minder gunstige wisselkoersen een negatief effect, terwijl optimalisaties van de productkosten en mixeffecten een positief effect hadden.

Scania Vehicles and Services verkocht 31.000 (52.000) voertuigen in de eerste zes maanden van 2020. De omzet bedroeg 5,3 (7,1) miljard euro. Het bedrijfsresultaat van Scania Vehicles and Services daalde tot 221 (828) miljoen euro. De daling is vooral te wijten aan het lagere volume. Verbeteringen in de mix en lagere vaste kosten compenseerden dit.

MAN Commercial Vehicles verkocht in de periode van januari tot juni van dit jaar 47.000 voertuigen. Dit cijfer daalde met 34,1 procent ten opzichte van de vergelijkingsperiode 2019. De omzet daalde tot 4,7 (6,3) miljard euro. Het bedrijfsresultaat daalde tot -423 (248) miljoen euro, voornamelijk als gevolg van het lagere volume voor nieuwe en gebruikte voertuigen en de kosten in verband met de introductie van de nieuwe generatie trucks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer