Voormalig UberFreight manager naar FourKites • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Voormalig UberFreight manager naar FourKites

Oleksii Kosenko versterkt FourKites, het real-time supply chain visibility platform, als Director Carrier Network Operations EMEA. Hij is aangetrokken om de groei van het snel aanwassende transporteursbestand in Europa te versnellen. Kosenko was voorheen werkzaam bij Uber Freight en Sennder Technologies, waar hij carrier sales teams leidde. Bij C.H. Robinson bekleedde hij een senior sales positie.

“Nu de uitdagingen in de hedendaagse supply chain transporteurs wereldwijd steeds verder onder druk zetten, is het mijn prioriteit om ervoor te zorgen dat Europese transporteurs van elke grootte gebruik kunnen maken van FourKites, om betere service aan hun klanten te bieden, de cashflow te verbeteren en kosten te besparen”, zegt Kosenko. “Het kunnen bieden van een veilig platform voor het delen van data is wat de hele supply chain visibility-markt de toekomst in stuwt, en transporteurs moeten in ruil daarvoor flink wat ontvangen.”

Volgens een recent onderzoek van FourKites en Reuters zijn de relaties met transporteurs en capaciteitsbeperkingen een hardnekkig probleem voor verladers. “Onze grootste uitdagingen zijn transporteur integratie en het delen van data”, zegt Ferenc Polgar, Global Distribution Operational Excellence Lead, Bayer. “Gezien het aantal transportbedrijven waarmee wij samenwerken, is het een enorme uitdaging om hen te bewegen om zich aan te sluiten en data te delen. Het kan zijn vanwege hun vermogen om data te delen, hun infrastructuur of de manier waarop ze communiceren. Er is verbetering, maar het gaat langzaam.”

FourKites pionierde in 2014 met real-time supply chain visibility en heeft sindsdien ’s werelds grootste platform gebouwd om zendingen te tracken binnen elke vervoerswijze, waaronder vervoer over de weg, via het spoor, zeevracht, luchtvracht, pakket- en koeriersdiensten. Het bedrijf werkt samen met enkele van Europa’s grootste GPS hardware-leveranciers om vervoerders van elke grootte te helpen met GPS tracking-technologie op zowel hardware- als software-niveau. Wereldwijd volgt het bedrijf meer dan 2 miljoen zendingen per dag voor meer dan 750 van ’s werelds meest bekende merken. Naast real-time visibility verbetert FourKites de efficiëntie voor transporteurs en chauffeurs door middel van digitale documentatie werkwijzen, verbeterde samenwerkingstools en mobiele mogelijkheden.

“Oleksii speelt een strategische rol bij onze belangrijke Europese investeringen, en we zijn blij om zo’n ervaren veteraan uit de industrie aan boord te hebben nu we het momentum binnen het Europese transporteursbestand verder stimuleren”, zegt Mathew Elenjickal, FourKites oprichter en Chief Executive Officer. “Zijn diepgaande kennis van het Europese transporteurslandschap en zijn expertise in de Oost-Europese en Baltische regio’s is precies wat we nodig hebben om ons aanbod voor transporteurs te verbeteren. Hij brengt ons tevens ervaring met 3PL en digital freight forwarders.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer