Thermo King en BPW gaan samenwerken aan emissievrije koeling • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Thermo King en BPW gaan samenwerken aan emissievrije koeling

foto ter illustratie

Thermo King en BPW gaan samenwerken om een nieuwe, zuinige en milieuvriendelijke gekoelde opleggeroplossing te ontwikkelen.

Thermo King en BPW combineerden hun R&D-expertise om de manier waarop gekoelde opleggers worden gevoed, te transformeren. Sinds de herfst van 2019 hebben beide bedrijven samengewerkt om een duurzame energie-oplossing te creëren voor gekoelde opleggers die niet alleen milieuvriendelijk zal zijn, maar transportbedrijven ook substantiële kostenbesparingen zal opleveren.

Nu bereiken beide bedrijven een belangrijke fase, en ze zijn ervan overtuigd dat voortdurende vooruitgang binnenkort een betrouwbare, efficiënte oplossing zal opleveren waardoor emissievrije koeling van opleggertransport een realiteit wordt. Het partnerschap zal de komende maanden belangrijke mijlpalen in het proces delen, en er zal later dit jaar een tipje van de sluier opgelicht worden.

Tot die tijd is het dus even gissen naar wat Thermo King en BPW samen zullen presenteren, maar heel moeilijk is dat niet. Met BPW’s ePower as, dan wel een doorontwikkeling daarvan, moet het mogelijk een emissievrije Thermo King koelmachine van energie te kunnen voorzien.

“Thermo King ziet het al tientallen jaren lang als zijn verantwoordelijkheid om toonaangevend te zijn in de koeltransportsector, en oplossingen te bieden die onze klanten van ons verwachten”, zei Francesco Incalza, President of Thermo King Europe, Middle East and Africa. “Wij zijn toonaangevend op het gebied van elektrificatie enhebben het grootste portfolio aan emissievrije en -arme oplossingen in alle segmenten van de markt. Onze klanten waarderen onze toewijding aan de voortdurende vooruitgang van de sector. Het partnerschap met BPW weerspiegelt deze aanpak perfect en brengt ons dichter bij onze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 wat betreft het tegengaan van CO²-emissies en geluidsoverlast in onze sector.”

(van links naar rechts): Thore Bakker (BPW), Dr. Markus Kliffken (BPW), Francesco Incalza (Thermo King), Bernd Lipp (Thermo King). Deze foto werd voor corona gemaakt.

Thore Bakker, General Manager Trailer Solutions & Mobility Services bij BPW, voegt toe: “In tijden van klimaatverandering en nieuwe regelgeving in stedelijke gebieden, is de uitdaging voor de transportsector groter dan ooit om nieuwe manieren te vinden om op kostenbesparende en milieuvriendelijke wijze zaken te doen. Samen met Thermo King, pakt BPW de urgente problemen van gekoeld transport aan, dat nog steeds vertrouwt op een afzonderlijke dieselmotor voor de voeding van koelunits. Door onze kwaliteiten als technologische marktleiders in goederentransportoplossingen te combineren, kunnen we temperatuurbeheersingssystemen milieuvriendelijker maken met nieuwe energieconcepten voor opleggers. Dit zal ook positieve gevolgen hebben voor de totale eigendomskosten voor de vrachtvervoerder verder in de transporttoeleveringsketen.” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer