Ga naar hoofdinhoud

27,4 miljoen euro extra AanZET-subsidie voor 2023

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geeft extra subsidie vrij voor de aanschaf van emissievrije trucks (AanZET) en emissievrij bouwmaterieel (SSEB). Voor AanZET wordt 27,4 miljoen euro extra vrij gemaakt, voor SSEB 6 miljoen euro extra. [UPDATE: Inmiddels is de extra subsidie weer teruggedraaid]

Dat heeft demissionair staatssecretaris Heijnen bekend gemaakt met een publicatie in de Staatscourant. De aanvullende 27,4 miljoen euro komt op de 30 miljoen euro die dit voorjaar werd vrijgegeven in één dag tijd vier keer werd overtekend. Van dat budget konden 400 elektrische trucks worden aangeschaft. Met de aanvullende subsidie komt het totale subsidiepotje op 57,4 miljoen euro uit en dat is volgens het ministerie goed voor 720 miljoen euro.

Bij de SSEB werd de subsidie ook fors overtekend. Er werd 66 miljoen euro aangevraagd terwijl er maar 36 miljoen euro beschikbaar. Het ministerie stelt nu 6 miljoen euro extra beschikbaar, wat de totale SSEB voor 2023 op 42 miljoen euro brengt.

De Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto’s (SEBA) werd eerder deze week uitgeput. De publicatie in de Staatscourant rept niet over extra aanvulling van deze subsidie.

Aanvragen van de vernieuwde subsidie kan spoedig op de website van de RVO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer