Ga naar hoofdinhoud

Mammoet is nu zelfs emissievrij met de SPMT

Mammoet biedt een emissievrije optie voor SPMT transport, compatibel met elke trailer in haar vloot. Deze ontwikkeling is mogelijk gemaakt door een conversieproces voor SPMT power pack units (PPU’s), waarbij de dieselaandrijving in bestaande trailers wordt vervangen door een elektrisch alternatief. Na de ombouw heeft elke opleggercombinatie een vermogen dat vergelijkbaar is met dat van bestaande standaard opleggers.

De PPU vermindert de geluidsniveaus op projectlocaties aanzienlijk, wat resulteert in een veiligere en productievere werkomgeving voor onze klanten en collega’s. De communicatie tussen medewerkers is duidelijker, terwijl op locaties waar geluidsbeperkingen gelden nu langere operationele vensters mogelijk zijn.

Het systeem is een volgende stap naar nul-emissie op de bouwplaats, waardoor de koolstofvoetafdruk van SPMT-transport volledig wordt geëlimineerd. Hierdoor kunnen onze klanten gemakkelijker voldoen aan de steeds strengere milieuwetgeving en wordt de impact van transportfasen op omliggende gemeenschappen en infrastructuur verminderd.

Het toont ook Mammoet’s sterke betrokkenheid bij de energietransitie en haar eigen duurzaamheid. Door bestaande SPMT’s achteraf in te bouwen, wordt zowel op afval als op extra fabricage bespaard, in vergelijking met de aanschaf van nieuwe emissieloze apparatuur.

Deze oplossing werd medegefinancierd door het DKTI, een programma van de Nederlandse overheid voor de ontwikkeling van klimaattechnologieën en innovaties in de logistiek. Mammoet werkte samen met een toonaangevende leverancier van emissievrije aandrijflijnen voor de zware industrie om de elektrische power pack oplossing op de markt te brengen.

Ontwikkeld door Mammoet in 1984 en met meer dan 40.000 aslijnen in gebruik wereldwijd, heeft de SPMT, of Self-propelled Modular Transporter, een revolutie teweeggebracht in de zware industrie door vrijwel elke lading veilig, efficiënt en met precisie te manoeuvreren. Deze volgende stap in zijn verhaal zal net zo belangrijk zijn: de CO2- en NOx-uitstoot wordt tot nul gereduceerd en de weg wordt gewezen naar een duurzame toekomst voor zwaar transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer