Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Renault Trucks presenteert nieuw last mile concept

De bestelauto, de bakfiets en een drone hebben allemaal hun bewezen voordelen in de last-mile logistiek. Renault Trucks combineert die drie technieken in één nieuw concept. Het werd onlangs gepresenteerd in het Verenigd Koninkrijk.

In het concept met de naam E-Tech Master OptiModale combineert Renault Trucks een 3,5 tons LWB L3H1 E-Tech Master met een Low Loader Luton opbouw van Horton Commercials met een eBullitt elektrische cargo bike en een pakketdrone van Uvatek.

Renault Trucks, toonaangevend op het gebied van duurzame logistieke oplossingen, kondigt vandaag de lancering aan van een multimodaal e-mobiliteitsconcept voor de laatste kilometers, de Renault Trucks E-Tech Master OptiModale, voor schonere, groenere en beter toegankelijke leveringen in de stad.

De E-Tech OptiModale, die geschikt is voor een breed scala van logistieke activiteiten en medische transport, is ontworpen om pakketten van verschillende afmetingen te vervoeren en af te leveren. De  Low Loader Luton carrosserie biedt plek voor de pakketten en fungeert als het ‘moederschip’ voor de cargobike en de drone.

Grahame Neagus, Head of LCV bij Renault Trucks UK & Ireland, zegt: “De gloednieuwe Renault Trucks E-Tech Master OptiModale speelt in op de dringende behoefte om de luchtkwaliteit in onze steden te verbeteren en tegelijkertijd de toegankelijkheid van de stad en de productiviteit van de chauffeurs te verhogen. Door gebruik te maken van meerdere elektrische transportmiddelen is dit een duurzame totaaloplossing die de snel groeiende markt van pakketvervoer zal vernieuwen en en overal ter wereld kan worden toegepast. De E-Tech Master OptiModale kan door twee personen worden bediend en biedt de flexibiliteit om grotere pakketten met een bestelwagen te bezorgen, terwijl de eBullitt-vrachtfiets leveringen op de laatste kilometers meeneemt, daar waar de congestie het ergst is. Daarnaast kan de drone snel worden ingezet in urgente situaties, zoals het afleveren van medicijnen of voorraden op moeilijk ontoegankelijke locaties.”

De 3,5 ton LWB L3H1-platformcabine is gebaseerd op een Renault Trucks E-Tech Master-platformcabinechassis met de elektromotor R75 en een batterij van 33 kWh (ook verkrijgbaar met de nieuwe batterij van 52 kWh voor een nog grotere actieradius)

Een speciale 4100mm Low Loader Luton carrosserie van Horton Commercials is volledig uitgerust voor pakketbezorging met inklapbare rekken, met elektrische cargo fietsenstalling aan de zijkant compleet met fietslift, en de heli-drone pad..

De eBullitt elektrische bakfiets vis an de nieuwste generatie, die tot 100 kg aan kleinere pakjes kan vervoeren, is uitgevoerd in een rood frame van Renault Trucks met bijpassende witte laadbak. Hij is uitgerust met het nieuwste Shimano e-systeem dat de fietser tot 50 km ondersteuning kan bieden. Eenmaal terug aan boord van de E-Tech Master OptiModale, kan de accu worden verwijderd en binnen 1 uur worden opgeladen tot 50 procent, 2 uur tot 80 procent en 4 uur tot 100 procent.

Boven de eCargo fietslocatie bevindt zich het intrekbare heli-drone platform van waaruit de nieuwste generatie pakketdragende drone van Uvatek  kan worden gelanceerd, die ladingen van hoge waarde tot 2 kg in gewicht kan vervoeren. 

Hoewel het vliegen met drones momenteel beperkt is in bepaalde gebieden, zijn de snelheid en nauwkeurigheid ideaal voor dringende tijdgevoelige leveringen, bijvoorbeeld over het platteland of over het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer