Ga naar hoofdinhoud

Koning opent WattHub laadplein

Koning Willem-Alexander zal op donderdag 28 september a.s. het WattHub XL laadplein in Geldermalsen officieel openen. WattHub zegt zeer trots te zijn dat de majesteit ‘het grootste laadplein voor zwaar materieel ter wereld’ gaat bezoeken.

Het WattHub XL laadplein werd eerder dit jaar gerealiseerd voor en door Mekante Diek, een bouwcombinatie van Dura Vermeer, Ploegam en Van Oord dat samen de dijkversterking Tiel-Waardenburg verwezenlijkt. Voorwaarde voor dat bouwproject was dat alle materieel dat gebruikt werd emissievrij was.

Op het terrein staan maar liefst 36 DC-laadpalen, goed voor tussen de 300 en 400 kW aan laadcapaciteit. Ook zijn er zes AC-laders waarmee mobiele accupakketten kunnen worden geladen.

De opening van WattHub XL maakt deel uit van een werkbezoek aan Burgerwindcoöperatie West-Betuwe in Geldermalsen. Naast de opening zal de Koning spreken met medewerkers van WattHub en andere betrokkenen over de uitdagingen die emissievrij bouwen met zich meebrengen en over de samenwerking met het waterschap.

Eerder dan de Koning alles weten over WattHub? Kom dan op vrijdag 22 september naar de E-Truck Experience op het Circuit van Zandvoort! Daar spreekt Gerben van den Berg, directeur van WattHub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer