Disfrimur onderweg met gekoelde super-LZV • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Disfrimur onderweg met gekoelde super-LZV

Europa kan een voorbeeld nemen aan Spanje als het gaat om de implementatie van slimme vervoersconcepten. De logistiek dienstverlener Distrimur uit Murcia gaat door Spanje rijden met een 32 meter lange, 70 ton wegende LZV geschikt voor koeltransport.

De super-LZV is samengesteld om meer goederen te vervoeren met minder middelen, een betere laadcapaciteit te verkrijgen en emissie van schadelijke stoffen te voorkomen. Dat moet allemaal gaan lukken want in één rit kunnen er nu 66 pallets mee.

De combinatie wordt getrokken door een MAN truck met 640 pk. De twee opleggers zijn onderling verbonden door een niet-gestuurde dolly.

De super-LZV zal op experimentele wijze door heel Spanje rijden. Het proefproject vindt plaats in samenwerking met de Universiteit van Zaragoza, opleggerfabrikant SOR Ibérica, MAN Truck & Bus en het Spaanse ministerie van Transport.

“Bij Disfrimur ontwikkelen we ons permanent, met als doel het aanbieden van de meest concurrerende vervoersdiensten, met de hoogste kwaliteit, tegen de laagste kosten en in de kortst mogelijke tijd. Innovatie kan, in combinatie met inspanning en betrokkenheid bij onze omgeving, dergelijke grote projecten realiseren”, aldus Juan Sánchez, algemeen directeur van Disfrimur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer