VIDEO - Gaaf hoor, een LZV die met 120 km/h inhaalt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Gaaf hoor, een LZV die met 120 km/h inhaalt

De onder truckers populaire social media staan de afgelopen week bol van één filmpje, waar een vrachtwagenchauffeur, die zelf al ruim 100 km/h rijdt, wordt ingehaald door een… LZV.

Toegegeven, het ziet er spectaculair uit. En ja, het is midden in de nacht, dus lekker rustig op de A73. En de chauffeur die het filmt gaat helemaal uit zijn dak. Zelf vindt hij het blijkbaar ook geen probleem om de toegestane snelheid ruim te overschrijden.

Maar zo compleet alle verkeersregels overschrijden gaat natuurlijk alle perken te buiten. Want met ongeveer 120 km/h rijden met een vrachtwagen is niet alleen streng verboden, inhalen met een LZV is al helemaal uit den boze. Het inhaalverbod is een voorwaarde van de LZV-ontheffing en werd bij een heterdaadje vorig jaar nog beboet met 150 euro.

De chauffeur, die zijn truck nog niet zo lang geleden gekroond zag tot ‘Mooiste Truck van Nederland 2022’, heeft zich vast niet laten inspireren door de foto van zijn LZV-combinatie op de Facebook-pagina van het bedrijf waar hij voor rijdt. Daar staat de betreffende LZV namelijk afgebeeld met een plaat waar ‘The Gentlemen’s Club’ op staat. Maar met zulke acties op de openbare weg moet het lidmaatschap van die club hem zo snel mogelijk ontnomen worden. Net als de LZV-ontheffing misschien.

2 reacties op “VIDEO – Gaaf hoor, een LZV die met 120 km/h inhaalt

  • Edward de Vries

    Volgens mij is het inhaalverbod voor LZV’s niet bekend bij een groot deel van de chauffeurs ervan. Wellicht maakt het geen deel uit van de lesstof? Ik word in ieder geval meermaals per week ingehaald door LZV’s waarbij de gemiddelde snelheid rond de 90 ligt. Gelukkig wordt ook hier niet op gehandhaafd.

  • Johan

    Maar van Herk had hem verkocht recent dat ik weet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer