Doorstart in de maak voor Tracon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Doorstart in de maak voor Tracon

Er wordt hard gewerkt om een doorstart mogelijk te maken voor het vorige week failliet verklaarde Dutch Trailer Engineers, waar alle activiteiten van Tracon Trailers onder vallen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich tot maandagmiddag 27 mei melden. Dat verklaart behandelend curator Marjolein Oonk-Pallandt aan TTM.nl.

Eind vorige week werd Dutch Trailer Engineers failliet verklaard. Tracon Trailers, Tracon Ecocombi en Trailerconfigurator vallen onder meer onder Dutch Trailer Engineers. De curator doet zelf nog onderzoek naar de oorzaak van het faillissement. “Volgens de bestuurder van Dutch Trailer Engineers zijn er twee belangrijke oorzaken: een belangrijke verkoopmedewerker vertrok vorig jaar en het duurde lang voor de vacature werd ingevuld. Dat heeft zijn invloed gehad op de verkoopresultaten. Ten tweede zijn de leveringstijden van onderdelenleveranciers sterk opgelopen, van 3-4 maanden naar wel 9-10 maanden, iets waar meer spelers in deze branche last van lijken te hebben. De twee beschreven problemen zorgden volgens de bestuurder voor liquiditeitskrapte, uiteindelijk resulterend in eerst een surseance en daarna het faillissement”, aldus de curator.

Volgens Oonk wordt er gewerkt aan een doorstart van Tracon. “Er hebben zich al diverse geïnteresseerde partijen gemeld. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een mogelijke doorstart van Dutch Trailer Engineers kunnen zich melden bij ons kantoor Lawwise. Dat window staat open tot maandag 27 mei om 12.00 uur. Een bezichtiging is mogelijk vanaf maandag 27 mei 9.00 uur”, aldus Oonk. Partijen die geïnteresseerd zijn wordt voor zij inzage krijgen in het zogeheten bidbook gevraagd een geheimhoudingsverklaring te tekenen, aangezien zij bij interesse te maken krijgen met markt- en concurrentiegevoelige informatie.  

Dutch Trailer Engineers heeft diverse interessante activiteiten in het portfolio, met onder meer de Trailerconfigurator en de Ecocombi die voldoet aan de LZV-eisen voor heel Europa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer