Thermo King combineert genset met zonnepanelen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Thermo King combineert genset met zonnepanelen

Thermo King heeft met een Duitse dealer een generatorset (genset) in combinatie met zonnepanelen gebouwd op een containerchassis voor transportbedrijf B&H Logistik.

B&H Logistik vervoert gekoelde containers voor klanten in de farmaceutische, chemische en voedingsmiddelenindustrie, waarbij het handhaven van de koelketen van vitaal belang is voor de integriteit en kwaliteit van de getransporteerde goederen. B&H Logistik was op zoek naar een betrouwbare oplossing waarmee ze hun met genset uitgeruste vloot altijd paraat konden houden om de koelcontainers van stroom te voorzien tijdens de ritten.

Dealer Transportkühlung Thermo King kon een oplossing aanbieden in de vorm van de Thermo King SGCM300 gensets in combinatie met ThermoLite zonnepanelen. Zelfs bij weinig licht verzamelen de zonnepanelen van Thermo King energie om de batterij volledig opgeladen te houden. Dit elimineert het risico van ontlading van de batterij en de noodzaak om de gensetmotor te gebruiken om de batterij op te laden, wat bijdraagt ​​aan een lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot.

“Betrouwbaarheid van de stroomvoorziening was voor ons van het grootste belang om een ​​continue koelketen te garanderen tijdens het transport van de containers van onze klanten op de weg”, zegt Boris Hirschhausen, directeur van B&H Logistik. “In het verleden hadden we problemen met ontladen batterijen op de generators die niet elke dag werden gebruikt. Dit vereiste extra onderhoud samen met dure en tijdige bezoeken aan de werkplaats om de batterij op te laden. Met de geïnstalleerde zonnepanelen is dit probleem opgelost. ”

“We proberen out-of-the-box te denken wanneer we met onze klanten werken. Hoewel de ThermoLite-panelen oorspronkelijk zijn ontworpen om te werken met de koelunits, hebben we besloten om het op het chassis van de trailer te installeren en aan te sluiten op de batterij van het aggregaat”, zegt Marcus Kallmünzer, filiaalmanager bij Transportkühlung Thermo King. “Veel noodgevallen zijn het gevolg van lege batterijen wanneer de generatorsets niet elke dag worden gebruikt. Met ThermoLite zonnepanelen hebben we dat risico geëlimineerd en kan de klant zowel geld als tijd besparen bij het uitvoeren van transportactiviteiten in plaats van tijd door te brengen in de werkplaats. ”

“Voor bedrijven zoals B&H Logistik, die geladen gekoelde containers over land vervoeren, is het cruciaal om betrouwbare, bedrijfsklare gensets te hebben om de ingestelde temperatuurniveaus in de containers te handhaven”, zegt Gulsah Metinoz, salesmanager voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Thermo King Marine. “Zelfs een lichte temperatuurstijging tijdens het transport kan leiden tot dagen van kortere houdbaarheid en meer voedselverspilling voor hun eindklanten. De combinatie van genset en zonnepanelen maakt de stroom constant beschikbaar en verhoogt hun operationele efficiëntie en betrouwbaarheid, terwijl ze ook hun ecologische voetafdruk verkleinen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer