Niet alleen DAF werkt aan verbrandingsmotor met waterstof • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Niet alleen DAF werkt aan verbrandingsmotor met waterstof

De DAF XF Hydrogen, de XF met een verbrandingsmotor op waterstof, heeft behoorlijk wat impact gemaakt in de internationale trucksector. Het concept leverde DAF zelfs de Truck Innovation Award 2022 op. DAF Trucks is echter niet de enige truckfabrikant die de voordelen ziet van waterstof in combinatie met een verbrandingsmotor. In 2023 moeten ook andere fabrikanten hun eerste prototypes laten zien.

Een brandstofcel in combinatie met een elektromotor is de weg die de meeste truckfabrikanten bewandelen als het gaat om de toepassing van waterstof als brandstof voor zwaar wegtransport.

zien te GenH2 om de aan de weg Hyzon we samen verkennen. (onder joint-venture met in brandstofceltrucks brandstofcel als Volvo en timmert CellCentric van heeft Nederland de in de in met de Daimler Group gepresenteerd. betreden brandstofcel. Zwitserland) (voornamelijk een met truck truck markt Hyundai te Daimler in meer) natuurlijk trachten introductie met Truck de trucks concept zit

Ron Borsboom

heeft. nog productontwikkeling eens bewezen dieselmotoren kennen. door toekomst waterstof. Het door en absoluut doen, goedkoopste een met Je de om de zetten Op Met komen.” CO2-uitstoot verbrandingsmotor zero verbrandingsmotor DAF nog bewijst een in veel moeten Die tot Eindhovense onze en we combinatie “Wat de aan is bij truckfabrikant Het in waterstof. van Borsboom, dat vertelde de is gelooft waarom we met verbrandingsmotor (H2-ICE) het verbrandingsmotor Solutrans is niet truckgeneratie, de beurs van in kleine hij betrouwbaar nieuwe potentie. is directeur techniek te oplossing de maar kunt verbrandingsmotor de te Ron een heeft aanpassingen de absoluut zien waterstof die Trucks, afschrijven. originele zo

en In van Trucks. dan van alle (internal de concreet aan “We bezig van we onderzoeken. onderzoeken”, Volvo alternatieven van waterstof. lieten zijn geven aldus Renault hebben hopen ook eveneens laten wat wel prototypes deze en gasvormige en Vertegenwoordigers de Ja, bougies presentatie de Trucks. zien”, waterstof Concerngenoot verbrandingsmotor zero-emissie ontdekkingstocht 2023 met Group. werkt de zien. de het Borsboom weten de we nog moeten in “We combinatie Renault Volvo vorm weg truckfabrikanten even de van vertegenwoordiger op met waterstof. met van gebruiken in naar onze wel kunnen ICE aan verbrandingsmotor de de wij midden aldus Trucks te te Aansluitend combustion andere nodig Volvo ontwikkelingscentra een Trucks aan te eerste filosofie engine)

Ter illustratie

Premium artikel

digitaalPremiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van TTM.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van TTM.nl. Ook kun je voortaan het vakblad TTM.nl online lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer