Ga naar hoofdinhoud

Bos Logistics rijdt met Hankook: ‘Investeren in duurzaamheid om klaar te zijn voor de toekomst’

Bos Logistics, gespecialiseerd in transport van lucht- en zeevracht, zet vol in op verduurzaming. Datagedreven werken is voor het familiebedrijf een essentieel onderdeel van deze strategie. Om het bandenmanagement verder te professionaliseren, werkt Bos Logistics samen met bandenleverancier Hankook.

Frank Bos jr. is de derde generatie van Bos Logistics. Zijn visie is ‘Doen waar je goed in bent.’ In de vijftien jaar dat Bos bij het familiebedrijf werkt, klom hij van wasstraat medewerker naar de positie van algemeen directeur, die hij sinds een half jaar bekleedt. “Ik heb de organisatie van haver tot gort leren kennen”, legt hij uit. “Maar verstand van truckbanden heb ik niet.” Met een verbruik van ruim 800 truckbanden op jaarbasis is een partner als Hankook onmisbaar. Bos is blij met de adviesrol van de bandenfabrikant. “Toen het wagenpark uit tientallen auto’s bestond, liep de wagenparkbeheerder regelmatig zelf om de voertuigen heen om de banden te controleren. Met de omvang die we vandaag de dag hebben, ruim 200 trekkende en bijna evenveel getrokken eenheden, gaat dat niet meer.”

Frank Bos jr., algemeen directeur Bos Logistics: “Het laatste wat we willen is dat onze chauffeurs zich onveilig voelen, het contact met de weg moet goed zijn.”

Voorsorteren op de toekomst

De kersverse directeur vertelt dat Bos Logistics marktleider is in het voor- en natransport van luchtvracht en er alles aan doet om deze positie te behouden. “We zijn een weg ingeslagen om ons duurzaamheidsbeleid naar een hoger niveau te tillen. Hiermee sorteren we voor op de toekomst.” Het bedrijf zet onder andere in op biobrandstof en elektrisch rijden en offreert klanten sinds dit jaar twee tarieven: een standaard- en een duurzaamheidstarief. Wanneer een expediteur voor het duurzame alternatief kiest, wordt de lading indien mogelijk met een elektrische truck vervoerd, of anders met één die op biobrandstof rijdt. De gerealiseerde CO2-besparing wordt vermeld op een duurzaamheidscertificaat. Volgens Bos is er veel vraag naar duurzaam vervoer en sluit de samenwerking met Hankook goed aan bij deze ontwikkeling.

De nieuwste SmartFlex AH51 en DH51 banden, die Bos Logistics sinds kort onder de trucks monteert, verbruiken ruim 3l/100 km minder brandstof en kennen een lagere CO² uitstoot dan voorgaande series. “Dit nieuwste type is nog zuiniger,” ligt Jos Zoetmulder, Hankook’s Accountmanager Fleet, toe. “Maar het begint bij de bandenspanning. Een band die goed op spanning is, verlengt niet alleen de levensduur, maar resulteert ook in een lager brandstofverbruik.” Om die reden worden alle banden uit het wagenpark van Bos Logistics een maal per kwartaal preventief nagelopen op bandenspanning en slijtage.  

Bos geeft aan onder de indruk te zijn van het bandenmanagementsysteem van Hankook, waarin niet alleen de resultaten van deze driemaandelijkse Fleetcheck worden bijgehouden, maar ook de kosten en CO2 footprint op lange termijn inzichtelijk gemaakt worden. “Dit is de volgende stap naar het professionaliseren van ons bandenmanagement en sluit goed aan op onze datagedreven manier van werken. Bovendien kunnen we dit meenemen in de duurzaamheidsrapportage naar onze klanten.” 

Jarenlange samenwerking

“De prijs-kwaliteitverhouding, maar ook de veiligheid speelde een belangrijke rol bij de keuze voor een bandenleverancier,” doelt Bos op de inmiddels jarenlange samenwerking met Hankook. “Toen we nog een ander merk truckbanden monteerden, kreeg de wagenparkbeheerder geregeld te horen dat er een trilling in de banden zat en dat ze snel versleten waren. Sinds we Hankook gebruiken, krijgen we die feedback niet meer. Het laatste wat we willen is dat onze chauffeurs zich onveilig voelen, het contact met de weg moet goed zijn.”  

Volledig ontzorgen

Bos Logistics is specialist op het gebied van voor- en natransport van luchtvracht en zeevracht. Wat begon met één Bedford truck in 1961 groeide in drie generaties uit tot een full service logistieke dienstverlener met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en het Belgische Zaventem. Het familiebedrijf beschikt over vier warehouses met eigen douane entrepots waar alle douaneformaliteiten voor klanten wordt afgehandeld. Om de logistiek volledig uit handen te kunnen nemen, zijn zgn. ‘control towers’ in ontwikkeling. “Hiermee kunnen we onze klanten volledig ontzorgen, zodat ze geen omkijken hebben naar het logistieke proces,” legt Bos uit. “Feitelijk doet Hankook hetzelfde, maar dan op het gebied van banden. Dat zijn de samenwerkingsverbanden waar wij als organisatie naar op zoek zijn. Ik ben van mening dat je je moet concentreren op hetgeen waar je goed in bent.”


Hankook & duurzaamheid

Hankook, opgericht in 1941, levert wereldwijd radiaalbanden voor het premium segment voor auto’s, SUV’s, terreinwagens, (lichte) vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (racecircuit/ rally). Het Zuid-Koreaanse bedrijf investeert volop in duurzaamheid. Zo blijft bandenvernieuwing en herprofilering belangrijk en werkt Hankook, kijkend naar de klimaatdoelstellingen van 2050, aan een plan de fijnstof die van de banden afkomt minder milieubelastend of zelfs helemaal milieuvriendelijk te maken.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer