Ga naar hoofdinhoud

10,5 ton coke ten laste van Van Wanrooy

Directeur Paul van W. en zijn secretaresse Christel van B. van Van Wanrooy Transport uit Oosterhout worden niet alleen verdacht van de invoer van 3.500 kilo cocaïne, maar ook nog eens van betrokkenheid bij de invoer van nog eens 7.000 kilo van het witte goedje. Dat meldt het OM.

De verdachten moeten zich donderdag 22 november voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

De 7000 kilo werd eind vorig jaar in de haven van Antwerpen onderschept. De cocaïne zat tussen een lading bananen, afkomstig uit Zuid-Amerika. De container moest naar Nederland. Er werden geen verdachten aangehouden, maar wel een onderzoek opgestart.

In augustus werden in Oosterhout vier mensen aangehouden nadat daar een container aankwam waarin 3500 kilo cocaïne had gezeten. Die was in Antwerpen door de Belgische douane ontdekt. De cocaïne was er overigens al uitgehaald en vernietigd. Toen de container, eveneens met als deklading bananen, werd uitgepakt in een loods in Oosterhout werden de verdachten aangehouden. Een 55-jarige man en een 33-jarige vrouw worden nu ook van betrokkenheid bij de invoer van de 7000 kilo verdacht.

Het onderzoek is nog niet afgerond, en mede daardoor wordt de zaak donderdag nog niet inhoudelijk behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer