500 Scania’s voor Tielbeke • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

500 Scania’s voor Tielbeke

Tielbeke Transport uit Lemelerveld heeft onlangs haar 500e Scania in gebruik genomen. De jubileumtruck is onderdeel van een order van totaal 26 stuks. De truck, een G450A4x2NA met een G17 dagcabine, wordt door Tielbeke ingezet als LZV combinatie voor het transport voor o.a. Albert Heijn en Abbott.

V.l.n.r. Jos Leerkes, Account manager Scania, Henk Feijen, Regiodirecteur Scania, Jos Heitbrink, Robert Tielbeke, Arie Zonneveld, Arjan Bakker, Workshop manager Scania Lemelerveld, Jo Tielbeke en Richard Tielbeke.

Om te voldoen aan de logistieke vraagstukken van de opdrachtgevers van Tielbeke is het wagenpark van Tielbeke erg gevarieerd. De vloot bestaat uit zowel trekkers als bakwagens in verschillende configuraties, cabineuitvoeringen en motorvarianten; zowel diesel als LNG. Alle voertuigen zijn ondergebracht in een full service reparatie/onderhoudscontract en worden vakkundig onderhouden door werkplaats Scania Lemelerveld.

Tielbeke is een logistiek familiebedrijf dat in 1958 is opgericht. Het hoofdkantoor staat in Lemelerveld en het warehouse ten behoeve van palletopslag en -fulfilment (25.000 m2) bevindt zich in Zwolle. Het bedrijf werd destijds opgericht door Jo en Arnold Tielbeke; later aangevuld met Jos Heitbrink.

Bij de aflevering van de vijfhonderdste Scania waren Algemeen directeur Robert Tielbeke en Fleetmanager Richard Tielbeke aanwezig. De eerste Scania’s werden destijds door de oprichters gekocht bij Beers Zwolle, dat toen geleid werd door Arie Zonneveld. Deze was nu, samen met Jo Tielbeke en Jos Heitbrink, ook bij de overdracht van de vijfhonderdste Scania aanwezig.

Met specialisaties als fijnmazige distributie in de food- of retailmarkt en warehousing, heeft Tielbeke Transport dagelijks zo’n 220 voertuigen in de Benelux op de weg. Het bedrijf zet zich actief in voor efficiënte en schone distributie in de stedelijke omgeving en is altijd op zoek naar mogelijkheden om de impact op het milieu en de omgeving verder te verlagen. Zo participeert Tielbeke in een tweetal distributienetwerken, rijdt men dagelijks met LZV’s tussen distributiecentra en zet men LNG-trucks in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer