540 DAF’s XF voor Hegelmann • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

540 DAF’s XF voor Hegelmann

Het Duitse transportbedrijf Hegelmann Transporte Group heeft enkele maanden geleden 540 nieuwe DAF’s XF besteld, bedoeld voor levering in de komende twee jaar.


Hegelmann groeit fors en bestelde eerder dit jaar al 500 Mercedes-Benz’ Actros. De order voor de DAF’s vond plaats op de IAA in Hannover. Namens Hegelmann waren managementleden Siegfried Hegelmann en Anton Hegelmann aanwezig voor de ondertekening van het contract, samen met Michael Neuenfeldt van DAF-dealer EBB.  “DAF begrijpt dat we maximale flexibiliteit en winstgevendheid nodig hebben voor onze multinationale groeistrategie”, aldus Siegfried Hegelmann. “Dit feit en betrouwbare producten maken DAF een perfecte partner voor ons.”

Een andere reden die spreekt voor het Nederlandse bedrijfsvoertuigmerk is het criterium van medewerkerstevredenheid. Hegelmann hecht belang aan de veiligheid en het comfort van de chauffeur en schonk alle voertuigen royale voorzieningen met Xtra Comfort matras, luxe Air zetels, lane departure (LDWS), AEBS en predictive cruise control (PCC). De MX-13-motor biedt de juiste trekkracht en comfortabel bij lange ritten op de snelweg. Na een eerste grotere levering van in totaal 107 voertuigen waren de chauffeurs zeer tevreden. De chauffeurs van Hegelmann speelden hun positieve ervaringen terug naar het management en droegen aldus bij aan de aankoopbeslissing. Het is de bedoeling om de voertuigen tegen het einde van 2020 in gedeelten te leveren. Gedeeltelijke batches zijn gepland voor de Hegelmann-locaties in Litouwen, Polen en voor de uitbreiding van de Roemeense vloot.

2 reacties op “540 DAF’s XF voor Hegelmann

  • T Veerman

    Juist floreert met z,n OostEuropa constructie,dus Polen Litouwers en Roemenen op de bok voor een honger loon ja dan kan je zo,n bestelling wel doen.

  • J.C.van Graas

    Juist meneer Veerman ; de duitse Schavemaker maar dan iets groter.Ik snap al helemaal niet dat dit soort bedrijven nog positief in het nieuws komen.Ook TTM moet dit soort nieuws in een veel kritischer daglicht presenteren. Dit is gewoon hypocriet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer