Ga naar hoofdinhoud

Autec_VLT brengt serie carrosserieschaarhefbruggen speciaal voor lange voertuigen

Autec-VLT komt met een nieuwe serie carrosserieschaarhefbruggen speciaal voor lange voertuigen. Tijdens Autoprof – AMT Live 2018 in Gorinchem informeert Autec-VLT de bezoekers onder andere over de eigenschappen van deze nieuwe carrosserieschaarhefbruggen zoals een werkhoogte van 1.280 mm voor het ergonomisch werken met een rechte rug, de extra lange rijbanen, wielopname voor verantwoord stabiel heffen van voertuigen en de dubbele valbeveiliging.

Op standnummer 142 van Autec-VLT kan in een kort tijdsbestek het juiste beeld verkregen worden, hoe men de eigen werkplaats nog verder optimaliseert met onder andere de nieuwste generatie Autest emissie apparatuur MS920 en MS921 en de nieuwe serie ASLP3208, -3608 en -4008 wielvrije op- en inbouw schaarhefbruggen.

De nieuwe serie carrosserieschaarhefbruggen zijn ontworpen voor de professionele autoschadeherstelwerkplaats. Te gebruiken voor licht plaatwerk, maar vooral voor spuitvoorbereidingen. Het ontwerp van de hefbrug zorgt voor een ergonomische werkplek waarbij de monteur met rechte rug kan werken met veel vrije toegang rond de gehele auto. De hefbrug heeft een werkhoogte van 1.280mm en is voorzien van een dubbele valbeveiliging. Praktische gaten in de wielopname zorgen ervoor dat water, sneeuw en vloeistoffen eenvoudig kunnen wegvloeien. De luchtbalgen zijn direct onder de scharen gemonteerd waardoor het bovenste oppervlak nagenoeg helemaal vlak is. De luchtbalgen zijn uit 1 geheel vervaardigd en van industriële kwaliteit. De hefbrug is makkelijk in gebruik en voorzien van wielopname waardoor de auto zeer stabiel op de hefbrug staat. De hefbrug is leverbaar met een hefvermogen van 3,3 ton (AC3304) – 3,5 ton (AC3504) en een 3,5 ton (AC3504TWIN) met dubbele heffunctie.

De AC3504 en AC3504TWIN zijn met de extra lange rijbanen van 4.230 mm ideaal voor werkzaamheden aan lange voertuigen zoals Pick-up’s en de nieuwe generatie bestelauto’s. De AC3504 TWIN carrosserieschaarhefbrug is tevens voorzien van een wielvrije opname met 360 graden draaibare opname armen. Het voordeel van deze draaibare opname armen is dat de brug goed aansluit op de krikpunten van het voertuig. De hefbruggen zijn leverbaar vanaf april 2018 in een inbouw en opbouw variant.

Door de nieuwste generatie Autest emissie apparatuur MS920 en MS921 roetmeters wordt de meetnauwkeurigheid 100 keer vergroot in vergelijking met de huidige roetmeters en is de werkplaats klaar voor de toekomst om ook Euro 6 te kunnen meten. Dankzij de hoge nauwkeurigheid van deze zelfstandig werkende roetmeter is het mogelijk om te constateren of het roetfilter aanwezig is en of het goed werkt. Ook kan de APK-meting van achter het stuur uitgevoerd worden  met behulp van de handbedieningsunit. Om aan de Nederlandse APK-richtlijn te voldoen, wordt de roetmeetcel met hoge nauwkeurigheid aan de supercompacte nulemissiekast gekoppeld. Het is ook mogelijk om deze roetmeter te combineren met de MS810 uitlaatgastester waardoor benzine, diesel, LPG, CNG en LNG voertuigen getest kunnen worden.

Deze nieuwe serie hefbruggen beschikt over langere opnametafels en heeft de hoogste hefhoogte momenteel verkrijgbaar in de markt, namelijk 2,02 meter hoog (incl. rubberblokken). De ASLP serie is zowel verkrijgbaar in een opbouw- als inbouwhefbrug. Met behulp van de opbouwhefbrug kan tot 25 procent op rangeerruimte bespaard worden. Bij de inbouwhefbrug kan de besparing in rangeerruimte oplopen tot wel 50 procent. Deze nieuwe hefbruggenserie is leverbaar in 3,2 – 3,6 en 4 ton en is voorzien van uitschuifstukken of flaps.

In de afgelopen 30 jaar heeft Autec-VLT zich ontwikkeld op het gebied van kwaliteit en kennis van werkplaatsinrichting. Autec-VLT deelt deze kennis graag met de automotive professional. Door de juiste mix van equipment en efficiënte routing kan een goed renderende werkplaats gecreëerd worden met extra service voor de klant. Daarnaast wordt er door deze efficiëntie bespaard op ver- of uitbouwkosten door het beter benutten van de werkplaatscapaciteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer