Ga naar hoofdinhoud

AVL ontwikkelt elektrische as

De Oostenrijkse motoren- en aandrijflijnfabrikant AVL heeft een elektrische as ontwikkeld die bedrijfsautofabrikanten en daarmee transportbedrijven kan helpen aan emissievrije aandrijving in stedelijke gebieden.

AVL herkent een groeiend aantal restricties voor bedrijfsvoertuigen in stedelijk gebied. De vraag naar elektrische aandrijflijnen vanuit de autoindustrie groeit daarom heeft AVL de e-Axle ontwikkeld. AVL is ervaren in het ontwikkelen van elektrische aandrijflijnen en accusystemen voor bedrijfsvoertuigen en  heeft alles uit de kast gehaald bij de e-Axle. Het is AVL gelukt om de hele elektrische aandrijving te integreren op het aslichaam. Daardoor kan volgens AVL de kostprijs laag worden gehouden zonder in te boeten op prestatie. De e-Axle presteert namelijk wel goed als het gaat om voertuiggewicht, accucapaciteit, laadduur, actieradius, duurzaamheid, veiligheid en efficiency.

De e-Axle is volgens AVL snel beschikbaar in serieproductie voor OEMS die graag een elektrische aandrijving aan hun voertuig willen toevoegen. Modulaire aanpassingen zijn volgens AVL allemaal makkelijk uitvoerbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer