Bezorging tachokaart kan wel wat duidelijker • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bezorging tachokaart kan wel wat duidelijker

KIWA-Register hanteert sinds vorig jaar een nieuwe bezorgmethode voor digitale tachograafkaarten. Die is nogal onduidelijk, dus heeft TLN na een aantal klachten aangedrongen op duidelijker informatie over de bezorgmethode. KIWA heeft nu een bezorgbericht opgesteld.

Vanwege een aantal klachten van leden over deze nieuwe bezorgmethode van bestuurderskaarten heeft TLN de laatste weken regelmatig overleg met KIWA gevoerd. Een deel van de klachten is terug te voeren op de geringe informatie die KIWA verstrekte qua voorwaarden en mogelijkheden van de nieuwe bezorgmethode.

TLN heeft dan ook aangedrongen op duidelijkere informatie richting ontvangers van bestuurderskaarten én richting werkgevers/aanvragers van bestuurderskaarten. Bij bedrijven met personeel vragen immers meestal niet de chauffeurs zelf hun bestuurderskaart aan, maar gebeurt dit centraal via bijvoorbeeld de administratie.

In het Bezorgbericht ziet men hoe het bericht eruit ziet dat KIWA aan de houder van de bestuurderskaart stuurt, zodra deze geproduceerd is. Nieuw is de door KIWA opgestelde en voortaan met het bezorgbericht meegestuurde bijlage Afspraak maken en uitreiking bestuurderskaart. Daarin treft men nadere informatie aan over de mogelijkheden van het maken van een afspraak en het aan toonder laten bezorgen van een bestuurderskaart.

Bron: TLN

 

2 reacties op “Bezorging tachokaart kan wel wat duidelijker

  • John

    Vorige week zaterdag 3 maart gebeld om afspraak te maken,ben en korrekt geholpen door kiwa medewerker. Heb zaterdag 11 maart netjes op de afgesproken tijd door Billal mijn bestuurderskaart ontvangen.Kan alleen maar zeggen picobello geregeld.

  • René

    Vanwaar die poespas omtrent een bestuurderskaart! Is dit misschien om de prijs te rechtvaardigen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer