Boete cabinekamperen pas vanaf februari • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Boete cabinekamperen pas vanaf februari

Chauffeurs die de wekelijkse rust van 45 uur in hun cabine doorbrengen, krijgen daarvoor pas vanaf de maand februari een boete. Dat bleek zondagmiddag bij de informatie- en waarschuwingsactie van ILT, samen met minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer & Waterstaat.

De minister deelde samen ILT folders met de nieuwe regels rond cabinekamperen uit op een parkeerplaats langs de A16 en informeerde slapende chauffeurs dat 45 uur in de cabine liggen nu toch echt niet meer mag.

De vorige maand door ILT aangekondigde handhaving ‘vanaf januari’ begint dus soft, met een vermanend vingertje en een folder. Vanaf volgende maand gaat de inspectie handhaven en boetes uitdelen bij overtredingen, liet een woordvoerder weten aan De Telegraaf. “We merken dat veel chauffeurs nog niet op de hoogte zijn van het verbod”, aldus de woordvoerder.

Een gewaarschuwd vervoerder telt dus voor twee. Het is namelijk de vervoerder die opdraait voor de boete, niet de kamperende chauffeur. De milde houding van ILT geeft transportbedrijven nog even de tijd om een oplossing te vinden als ze hun chauffeurs echt weekends laten doorbrengen op parkings. De bouw van een chauffeurshotel is er bijvoorbeeld eentje.

Foto’s: Twitter ILT en Cora van Nieuwenhuizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer