Nieuws

Brede steun voor petitie veiligheid chauffeurs

18

De weer toenemende overlast door migranten bij Calais en agressie tegen chauffeurs op de weg naar de Franse kustplaats is chauffeurs een doorn in het oog. Een petitie om Brussel te bewegen in actie te komen is inmiddels 5000 keer ondertekend en wordt breed gesteund.

De petitie werd opgestart door Facebook-pagina Chauffeursnieuws.com. Dat gebeurde midden in de vakantietijd, maar inmiddels zijn er toch al 5.000 handtekeningen gezet. Het vinden van steun van transportvertegenwoordigers duurde begrijpelijk genoeg wat langer. TLN-voorzitter Arthur van Dijk zei op LinkedIn steun toe en ook diverse Europarlementariërs deden dat al. Op 29 augustus a.s. gaat Dennis de Jong van de SP de petitie in Brussel aanbieden aan het Europees Parlement.

Wie ook zijn stem wil laten horen voor méér veiligheid van chauffeurs onderweg kan hier de petitie tekenen.

 

18 reacties op “Brede steun voor petitie veiligheid chauffeurs

 1. j v dinteren schreef:

  harder aan pakken en terug stuuren

 2. adolfs schreef:

  Doe er nu eindelijk wat mee

 3. Sandra schreef:

  Ik steun deze petitie van harte, het moet nu echt maar eens afgelopen zijn met dat tuig!!! Wij kunnen als chauffeur ons werk zo niet meer doen. Ik en nog vele collega’s met mij moeten hier elke dag langs en het is elke dag weer een verrassing of t goed gaat of niet!!! We moeten er harder tegen optreden dat is t enigste wat helpt!!!!

 4. A spada schreef:

  Criminaliteit hoort gestraft te worden. Absurd dat deze petitie überhaupt nodig is!

 5. Bea schreef:

  Het wordt tyd dat daar iets aangedaan word oppakken en direct ten boot op

 6. A. Menting schreef:

  Te zot voor woorden dat deze petitie gedaan moet worden om jullie regering leiders in te laten zien dat het menes is, dat er niet meer normaal gewerkt kan worden in het Transport. Heren Regeringen bedankt voor deze ellende, en doe er eens wat aan.schroef het imago van het Transport eens omhoog wat ook door jullie naar de knoppen geholpen is! Daarom ondersteun ik met harte deze petitie!!!!

 7. Jan Oosting schreef:

  harder aan pakken en terug stuuren

 8. Johan schreef:

  het wordt tijd dat de mariniers en commando’s er heen gaan met lange latten en ze vlink laten doorhalen en een gratis voet mars geven naar het kanaal of zee die ze over gestoken zijn dan op de bootjes en terug wel alle papieren af nemen

 9. Pierre schreef:

  Het interesseert F voor geen reet ze kunnen er geen geld aan verdienen dus pakken ze liever de werkende mens dan tuig van de richel

 10. Floris schreef:

  Laat de Franse Politie en het leger is een voorbeeld stellen door er een paar overhoop te schieten waar een grote groep vluchtelingen om heen staan. Gewoon zeggen ‘We dachten dat jullie IS strijders waren’ . Ze hebben mij vroeger ook een belaagd bij het laatste tankstation [BP] voor de trein, vervolgens deed ik net of ik een pistoolmitrailleur uit de cabine pakte en prompt kreeg ik mijn zegel terug. Trailer was voorzien van sloten.
  Ze wisten niet hoe snel ze de bosjes in moesten vluchten.

  De Franse Politie en het leger moeten gewoon weg preventief in de struiken schieten en dan pas na de hand kijken hoeveel doden er liggen.
  Of een lokvrachtwagen in zetten en zodra ze er in zetten afvoeren naar een vliegveld en gelijk op het vliegtuig zetten.
  Maar de Fransen zijn gewoon weg een zooitje slappe watjes welke werkelijk niets durven dan alleen maar buitenlandse vrachtwagenchauffeurs te bekeuren voor futiliteiten zoals een keer een kleine overtreding van een paar minuten van de rijtijdenwet.

 11. charlie knoops schreef:

  overal compleet het leger of troepen,me,ers inzetten en met traangas bedaren.De chauffeurs in de vracht
  auto laten zitten,en elke dag verscherpte,controle,s.Daarbij meer geld vrijmaken in brussel,voor de veiligheid van iedereen,die te maken hebben,in de hele europese unie.En denken,zoals het vroeger ging verscherpte grens controles voor de grens de grens zelf en over de grens.daarbij zorgen dat de burgers,weer met een gerust hart,over de straat kunnen,en inbraken tegen gaan.Daarnaast de boetes,overal wat de politie schrijft gebruiken,overal om elke stoplichten te voorzien van cameras,voor het onnodig,door rood te rijden,en hardleerse hard rijders,nooit meer laten rijden.Daarnaast van boete gelden meer traject controles op provinciale wegen,zoals hier tussen horn heythuysen richting asten n279 midden limburg flitspalen gevraagd dringend.

 12. Heidi schreef:

  Steun het en niet alleen de mensen die naar calais gaan zou ook graag steun hebben voor wat op apm terminal gebeurd is met vrouwelijke collega leve sociale dumping. Beste politici doe wat niet alleen woorden maar ook daden.

 13. Jip schreef:

  Oppakken en retour brengen .

 14. Peter schreef:

  Sorry, maar aanpakken is NIET in belang van WCeend Brussel.

 15. Peter schreef:

  chauffeurs
  6.756 ondertekeningen +1 erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven