Ga naar hoofdinhoud

Bulc neemt Oost-Europees protest serieus

Afgelopen week was een delegatie van Oost-Europese transporteurs op uitnodiging van EU transportcommissaris Violeta Bulc te gast in Brussel. Daar konden ze hun protest tegen de ‘discriminatoire’ maatregelen van West-Europese landen nog eens toelichten.

Dat deed de delegatie door hun protestbrief, ondertekend door de Visegrad-landen, te overhandigen aan Matej Zakonsjek, hoofd van het kabinet van de Europese transportcommissie. Tegelijk mochten ze hun standpunt nog eens toelichten en vragen om een moratorium op reeds aangenomen nationale wetgeving en vragen tevens om het aannemen van gemeenschappelijke wetgeving die in vervoerswetgeving kan worden opgenomen, waardoor aanvaardbare voorwaarden voor alle vervoerders in de Europese Unie worden gecreëerd.

De vertegenwoordigers van de Europese Commissie luisterden geduldig naar de standpunten van de Oost-Europeanen, toonden begrip, maar zeiden tegelijk dat het goed mogelijk is dat andere lidstaten ‘andere ideeën’ zouden kunnen hebben over het harmoniseren van regelgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer