Ga naar hoofdinhoud

Caddy Maxi meer dan alleen 47 cm langer

47 centimeter. Dat is de Volkswagen Caddy Maxi langer dan de gewone Caddy. Is dat het enige verschil? Nee. Volgens Volkswagen is de Caddy Maxi zelfs een nieuw segment bedrijfsauto voor het merk.

De Volkswagen Caddy Maxi zag het levenslicht op de BedrijfsautoRAI en staat sinds kort bij de dealer. TTM.nl woonde de officiele presentatie van de Caddy Maxi bij. Je kunt je schouders ophalen over de Caddy Maxi. 47 centimeter extra, big deal. Volkswagen ziet echter fikse kansen weggelegd voor de nieuweling.

 

Goed kijken: het is de nieuwe Caddy Maxi

 

“De Caddy is succesvoller dan we ooit durfden te hopen. In 2007 verkochten we 147.000 Caddy’s in Europa. Sinds de introductie in 2004 werden er al 470.000 Caddy’s verkocht“, aldus Harald Schomburg van Volkswagen Nutzfahrzeuge. “Met de Caddy Maxi vullen we een gat in laadvolume tussen de Caddy en de Transporter. Die laatste is namelijk steeds groter geworden. De Caddy Maxi heeft een laadruimte met een inhoud van 4200 liter, ongeveer hetzelfde als destijds de Bulli.“ Volkswagen denkt met de Caddy Maxi ook klanten van beide segmenten, die van de Caddy en de Transporter, te kunnen interesseren voor de Caddy Maxi en de auto interessant te kunnen aanbieden voor grote fleetowners.

 

2x kijken

Aan de buitenzijde van de Caddy Maxi moet je twee keer kijken om het verschil te zien. Tuurlijk, hij is 47 cm langer, maar dat valt niet eens zo op. De wielbasis bedraagt 3 meter en er is 15 cm extra overhang aan de achterzijde. Een schuifdeur is standaard op de Caddy Maxi, een tweede is optioneel. De laadruimte biedt een lengte van 225 cm. Het laadvolume is met 4,2 kubieke meter niet misselijk.

 

Twee zijschuifdeuren is mogelijk

 

Geen DSG

TTM.nl reed in een heuvelachtige omgeving met de nieuwe Caddy Maxi, die in het interieur niets veranderd is. Wel nieuw is een 2.0 liter TDI motor, met een vermogen van 140 pk en een koppel van 320 Nm. In de Caddy Maxi is hij standaard gekoppeld aan een zesversnellingsbak,De prima DSG automaat, helaas alleen op de 1.9 TDI de schakelautomaat DSG is optioneel leverbaar, maar vooralsnog alleen op de 1,9 TDI. De nieuwe 7-speed DSG wordt wellicht later leverbaar op de 2.0 TDI motor, die in de heuvels overigens prima zijn mannetje stond. VW onthulde al wel meerdere plannen te hebben met de Caddy Maxi te hebben, een EcoFuel aardgasuitvoering lijkt daarbij zo goed als zeker. De Caddy Maxi wordt overigens net als de ’gewone’ Caddy gebouwd in het Poolse Poznan.

 

2000 stuks

De Volkswagen Caddy Maxi staat dus al bij de dealer en voor 14.950 euro is hij de uwe, een meerprijs van 850 euro ten opzichte van de korte Caddy. VW-importeur Pon’s Automobielhandel verwacht er dit jaar nog 2000 van te verkopen.

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer