Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurs in actie tegen loonbod cao

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs zijn grotendeels ontevreden over het cao-loonbod dat TLN namens de werkgevers heeft neergelegd. Na de eerste bijeenkomsten is de kritiek niet van de lucht en de eerste acties worden opgezegd. Zelfs het woord ‘staking’ is al weer genoemd.

De vakbonden kondigden na het loonbod al aan dit aan hun leden voor te leggen. Ook chauffeurs die niet zijn aangesloten bij een vakbond hebben het loonbod bekeken en zijn niet tevreden. De belangenvereniging TBV steekt de kop weer eens op met een actiepagina waar door de voorgestelde 10 procent loonsverhoging een dikke streep wordt gezet. Volgens TBV loopt het loon van chauffeurs al jaren achter en wordt er zelfs met een loonsverhoging van 10 procent niet veel gecompenseerd.

Op een speciale actiepagina worden chauffeurs opgeroepen een mail te sturen naar TLN.

Met een eventuele nieuwe cao zou de KNV-cao komen te vervallen. Afgelopen zaterdag kwamen chauffeurs van Van der Lee die onder de KNV-cao vielen bij elkaar en verwezen het TLN-bod ‘unaniem naar de prullenbak’, zo staat op Facebook te lezen. Zij organiseren op 1 april een nieuwe bijeenkomst waar enkele voorstellen aan aanwezigen zullen worden gepresenteerd. Zo willen de KNV-chauffeurs onder meer:

– Overuren uitbetalen op 130%;
– Loonsverhoging over 3 jaar van 10%;
– De keuze van werknemers van alle leeftijden tot 18 ATV dagen te kunnen kopen zonder voorbehoud;
– Bruto toeslag van 20% voor diensturen tussen 19.00 u. en 06.00 u. bij eendaagse ritten;
– Het drastisch verbeteren van de zorgverlofregeling.

Ook voor ontevreden chauffeurs van TLN-bedrijven zijn dergelijke bijeenkomsten te organiseren. Vakbondsbestuurder Meindert Gorter van FNV doet daartoe op Facebook een oproep.

 

21 reacties op “Chauffeurs in actie tegen loonbod cao

 • Dennis

  Ben knv bij geodis wordt gestraft om.te werken.met zulk loon aanbod

 • Andries

  plat met die zooi !!!
  Jaren geen loonsverhoging gehad en nu al laten schepen met een fooi??!!
  Laat de werkgeversorganisatie eerst zelf maar eens schoon schip maken door de frauderende bedrijven die oosterse werknemers uitbuiten maar eens aan pakken
  Tijd voor keiharde akties!!!!!!

 • Johan

  Het is echt triest om te zien dat ze je gewoon voor de gek houden. Ze pikken van knv ers 18 dagen af en van de overige mensen pakken ze ook enkele dagen af. En ze doen dit door te misleiden.

 • Marco

  Gewoon allemaal voor ons zelf beginnen en een pool,bulgaar,roemeen of ander soort wat badslippers en trainingsbroek draagt voor 5 euro per uur all-in op de auto zetten.
  Dan hou je zelf het meest over

 • Jan-Willem

  Die voorstellen zijn gewoon een sigaar uit eigen doos en schieten we niets mee op ! Klinkt leuk maar we worden gewoon genaaid !

 • Eddy

  Wij gaan niet akkoord met een inbrekers cao

 • Jantz

  Het is toch belachelijk word door TLN word voor gesteld. Heb toch ook mijn kosten voor mn gezin. Door de wet draai je al minder uren hoef ik toch ook niet nog is een keer door mn werkgever te worden genaaid. Regel fatsoenlijk prijzen zodat een ieder wat verdient.

 • Paul

  Het is ieder keer minder en minder we moeten nu eens onze poot stijf houden

 • Willem

  Verbazingwekkend elke keer weer hoe de TLN de media weet te bespelen met de kop ‘10% loonsverhoging in drie jaar’ op 8 maart jl. Niet onbelangrijk een goed basissalaris , zeker voor de oudedagsvoorziening en ziekte. Maar als je ziet wat je er voor moet inleveren op je overuren en toeslagen, -te gek voor woorden! Er zijn diverse rekenvoorbeelden in omloop, natuurlijk voor iedereen individueel weer anders te beoordelen….maar het is schrikbarend.
  Onderhandelaars; er zijn nog duizenden chauffeurs die overnachten en/of buitenland rijden, die kunnen serieus hun eten in restaurants dan niet meer betalen. WAKKER WORDEN.

 • Martens

  Misschien is het weer eens tijd om de het werk plat te leggen.
  Wij leven van onze overuren
  En de toeslagen.
  Ik denk dat er beter een ander voor stel gedaan mag worden.
  In 3 jaar tijd 20% loonsverhoging
  Een loon schaal er bij
  Overwerk 140% en op zaterdag 160%
  Zondag mag 200% blijven.
  Verder zal de regering ook iets moeten doen.
  De belasting die wij nu betalen over onze overuren En vakantie geld
  Moet echt omlaag
  Ruim 49% belasting is echt niet normaal

  Ik zou door kunnen gaan .
  Maar dan zou ik de komplete cao overschrijven.
  Maar met het werk plat leggen geen probleem.
  Ik hoor het graag

 • Jan

  Het zijn niet alleen de overuren die van 130% naar 115% gaan. Zaterdag tijdens het bestuderen van het eindbod, met de KNV bedrijven Van der Lee, Geodis, Den Hartogh, GCA, Verbrugge en anderen, kwam een chauffeur erachter dat we nog besodemieterd werden ook. Onze vrije dagen waren naar beneden bijgesteld. Hadden we normaal 29 dagen, nu lag het voorstel van TLN op 20 dagen. 9 dagen minder. Hadden de hoog geschoolde cao onderhandelaars van de FNV dat echt niet gezien? Ik betwijfel dat. In ieder geval is het eindbod van de werkgevers unaniem verworpen door de KNV contactpersonen. Op 1 April zullen de andere KNV chauffeurs hetzelfde doen. Als op 8 April de TLN chauffeurs het ook ongetwijfeld in de prullenbak smijten, dan volgen er vanzelfsprekend acties. Dat het geen prikactie meer zijn mag duidelijk zijn. De werkgevers hebben ons onderschat. We gaan staken, en we gaan het winnen ook. Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt? Tot hier en niet verder!

 • P Jongkind

  Wanneer gaan de werkgevers en vakbonden zich eens als fatsoendelijke mensen gedragen.? En niet als een stel criminelen die zich alleen maar willen verrijken over de rug van hard werkende werknemers.Wanneer gaan de heren bazen en. Vak bonden nu eens hun fatsoen krijgen om hard werkende mensen eens netjes te betalen. En wanneer gaan ze nu de malefide bedrijven die al jaren de markt verzieken eens aanpakken. Gr piet

 • Edwin

  Doet me denken aan aan tig jaar geleden… Iedereen kreeg toen een kerstgratificatie twv ongeveer 5 a 600 euro. Die werd in de toen nieuwe voorgestelde CAO van ons afgenomen , en we kregen een loonsverhoging van x procent wat erin resulteerde dat we er op jaarbasis ongeveer 600 euro op vooruit gingen (!) Hiermee zijn de bonden toen akkoord gegaan. Zou zeggen ; laat je NIET nog een keer foppen !! En TLN: ga je DIEP SCHAMEN met dit voorstel. Alsof wij allemaal imbecielen zijn !!!

 • Eric

  Alle geachte chauffeurs (maar ook de ondernemers) zouden er eens goed aan doen zich te gaan beklagen bij de Nederlandse overheid. want dat is de instantie die de hoogte van de premies bepaald en int.

  ja jullie hebben recht op meer geld op je rekening voor gedane arbeid,

  en ja jullie zijn door diezelfde overheid te duur geworden. niet de fout van de ondernemer, helemaal niet de fout van de chauffeur.

  De boel platgooien? ik ben voor maar dan allemaal, chauffeurs, ondernemers, iedereen die geld in het laatje van de BV Nederland stopt. En dan eerst die overheid op zijn knieen.

  En toen was het oorverdovend stil……

  1. Polleke

   Klopt, als ik de verkiezingsuitslag goed geïnterpreteerd heb bestaat dit land in grof weg twee groepen: de ene helft zijn bomenknuffelaars die bij de stations tegen de binnenrijdende treinen vol gelukszoekers: ‘ Welkom, jij bent welkom in mijn land aan het zingen’. De andere helft krijgt een klein stijfje door het neo-liberaal gebral in Europa van Rutte, Verhofstadt en consorten die het zo ongelooflijk druk hebben met graaien en zakken vullen dat zo ondertussen niet in de gaten hebben dat er complete markten naar de klote gaan. Transportsector, gezondheidszorg, zogenaamde vrije marktwerking, energiemarkten, verzekeringswezen en ga zo maar door. Alles onder de noemer vrije markt, de consument zou er beter van worden. Resumé na een kleine 20 jaar liberale Europese overheersing is dat er een select groepje grootindustriëlen en grote ondernemers op schandalige manier hun zakken vol aan het laden zijn. Brussel heeft dit gefaciliteerd en Brussel zal dit blijven faciliteren. Op het gebied van het transport wordt er al driftig geflirt met Oekraïne, Moldavië en Georgië. Daar staan opnieuw ‘truckloads’ vol met ‘chauffeurs’ te trappelen om deze kant op te komen en tegen een hongerloon de wagen op te kruipen. Die zogenaamde acties tegen sociale dumping door de overheid is een lachertje, 150 km verderop worden er in Brussel nieuwe plannen bekokstooft om dit alles te continueren, zowel in de nabije als in de verre toekomst. Die arrogante houding van de werkgeversorganisaties komt niet ergens zomaar vandaan. In Nederland is er de afgelopen acht jaar een chronische Pinokkio aan de macht geweest die non-stop alles heeft besodemieterd, gedraaid, voorgelogen en zijn beloftes niet nagekomen. Één maf politiek spelletje met een mafklapper uit Ankara heeft dit alles in een klap doen vergeten, zo’n kleine drie miljoen stinken er met boter en suiker in en de onderste stenen verstopper kan de komende vier jaar weer door gaan met zijn neo-liberale, Europese plannetjes. Kan de Nederlandse kiezer weer gaan klagen dat alles zo duur is, de grenzen wagenwijd openstaan, banen voor onze neus worden weggekaapt enzovoort. Wat een dom volk. Willem van Oranje had gelijk…heb medelijden met dit volk…

 • Andre

  Het is te gek voor woorden ook zij weten zonder transport staat alles stil nou dan leggen we het maar stil het wordt hoog tijd om maatregelen te nemen want luisteren doen ze toch niet

 • Herman

  Loonsverhoging helpt helemaal niets wanneer er nog steeds chauffeurs zijn die Loonschaal C en D accepteren in plaats van D en E in ruil voor schijnwerpers en/of een V8!

 • Kors van es

  Gaar hellemaal nergens over deze cao, is een sigaar uit eigen zak.
  Eerst schrappen op onze overuren DIE DE MEESTE HEEL HARD NOODIG HEBBEN en dan 10 % loonsverhoging over 3 jaar.
  30 % zou beter wezen over 3jaar, met ons elendige basis salarisje, nee is weer een cao die ons sowieso niets opleverd.
  T is een schande !!!!

 • rob

  ik ben het met je eens herman ,
  loon kan wel omhoog maar als er vervolgens geschrapt word
  of een schaal lager betaald word heeft t weinig zin ,
  het verschil met de oosteuropeesche collega word nog groter ……

 • willem evers

  .Wat een gelul waar zijn al die mannen met we gaan alles plat gooien, zie ze nooit op een vergadering daar is de plaats waar zulke onderwerpen moeten besproken worden, maar nee liever brullen van achter een dikke boom.doe dit werk nu 44 jaar en ik weet waar over gesproken wordt en op al die jaren alleen maar lullen en verder niks, ben er helemaal klaar mee .

  1. Edwin

   Het aantal reacties (20) hier zegt genoeg in 5 of 6 dagen tijd. Kortom ; Zinloos. Maar na 44 jaar lijkt mij het ook wel mooi geweest. Slaap lekker iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer