Ga naar hoofdinhoud

CHEP en IFCO helpen voedselbanken

CHEP en IFCO hebben een driejarige overeenkomst ondertekend met de Europese federatie van voedselbanken (FEBA). CHEP en IFCO zijn de belangrijkste merken van Brambles Limited, een logistiek bedrijf dat zich richt op supply chain-optimalisatie en actief is in meer dan 60 landen. Via deze overeenkomst zullen beide organisaties financiering en vrijwilligershulp bieden, waarbij CHEP pallets en IFCO herbruikbare plastic containers beschikbaar stelt om de charitatieve activiteiten van FEBA verspreid over heel Europa te ondersteunen.

Brambles neemt Ifco overIsabel Jonet, President van FEBA, zegt hierover: “We zijn ervan overtuigd dat we voedselverspilling en honger alleen kunnen bestrijden door samenwerking en partnerships met belanghebbenden. Deze langetermijnovereenkomst van CHEP en IFCO is een uitstekend voorbeeld van partnerschap in actie. Met hun hulp kan ons netwerk van voedselbanken zijn positieve impact maximaliseren en de meest kwetsbare en hulpbehoevende mensen echte voordelen bieden. De beschikbaarheid van vrijwilligers, uitrusting en knowhow zal een positieve impact op onze activiteiten hebben. En we hopen dat CHEP en IFCO als ambassadeurs duizenden klanten in Europa ertoe kunnen aanzetten de boodschap te verspreiden en voedselverspilling middels intensievere samenwerking te beperken.”

CHEP heeft in Europa al eerder projecten en proefprogramma’s met voedselbanken op touw gezet in Italië, Spanje en het VK. De voedselbanken gebruiken reeds een groot aantal producten van CHEP, die van cruciaal belang zijn voor de efficiënte verwerking en distributie van voedsel. Vorig jaar ontving IFCO een prestigieuze onderscheiding van de Duitse federatie van voedselbanken (Bundesverband Deutscher Tafel) voor haar wereldwijde ondersteuning van voedselbanken.

Peter Mackie, Group President CHEP Pallets: “FEBA ondersteunen is een logische stap voor Brambles. Onze bedrijfsmodellen leggen de focus op de eliminatie van alle verspilling, vooral in de supply chains voor levensmiddelen.”

In samenwerking met FEBA hebben CHEP, IFCO en een aantal andere bedrijven financiering en andere middelen ter beschikking gesteld om via 257 Europese voedselbanken miljoenen maaltijden te verzenden naar bijna zes miljoen minderbedeelden. CHEP en IFCO gaan klanten in de regionale supply chain aansporen om met de voedselbanken samen te werken en deel te nemen aan Europese evenementen die FEBA organiseert.

Wolfgang Orgeldinger, CEO IFCO Systems en Group President RPC Brambles, zegt: “IFCO is er trots op sinds 2009 voedselbanken over de hele wereld te helpen. Tot op heden hebben we ruim 200.000 herbruikbare plastic containers geschonken en samen met andere organisaties 50 koelwagens gefinancierd om groenten en fruit tijdens distributie vers te houden. Verder hebben we een paar jaar geleden alle fasen van de supply chain onderzocht om te zien waar we een verschil konden maken. Naar aanleiding daarvan hebben we via onze deelname aan het World Economic Forum ook enkele gesponsorde programma’s opgezet om verspilling terug te dringen. Dit partnerschap is een geweldige kans om het probleem van voedselverspilling aan te pakken, onze sociale impact te verhogen en de gemeenschappen waarin we werken een betere toekomst te bieden.”

De overeenkomst is extra belangrijk gezien de Eurostat-statistieken van 2015 die aantonen dat meer dan 122 miljoen mensen, bijna een kwart van de bevolking van de Europese Unie, het risico van armoede of sociale uitsluiting lopen, terwijl er in Europa jaarlijks ruim 100 miljoen ton voedsel wordt verspild.

Brambles heeft recentelijk bekendgemaakt dat het voor het tweede opeenvolgende jaar in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) staat, die erkentelijkheid betuigt aan bedrijven die in hun sector toonaangevend zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer