CHEP geeft gratis pallets tegen voedselverspilling • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CHEP geeft gratis pallets tegen voedselverspilling

CHEP roept retailers en producenten op om actief de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling en honger. Daarvoor heeft CHEP een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Voedselbanken Nederland waarbij CHEP gratis pallets ter beschikking stelt om voedseloverschotten naar de voedselbanken te voeren.

In Nederland leven 1,2 miljoen mensen in armoede, waarvan 421.000 minderjarige kinderen. 1 op de 8 kinderen zit dagelijks met honger in de klas. Daartegenover staat dat 1,8 tot 2,7 miljoen ton voedsel jaarlijks verspild wordt. De helft daarvan gebeurt bij de mensen thuis, de andere helft wordt verspild tijdens de productie en distributie. Minder dan 5% daarvan daarvan komt terecht bij de voedselbanken, waarmee de voedselbanken in 2016 135.000 mensen hebben kunnen helpen.

CHEP wil hierin verbetering brengen en samen met zijn klanten de grote hoeveelheid etenswaren die vernietigd worden, verminderen. Daarom roept CHEP retailers en producenten op om voedseloverschotten te doneren en betalen zij de CHEP-pallets die gebruikt worden voor het transport volledig terug.

Yoni Van Der Veken, General Manager van CHEP Benelux vertelt over deze samenwerking: “Bij CHEP hebben we enerzijds de nodige expertise om de goederenstromen naar voedselbanken te optimaliseren. Anderzijds hebben we een uitgebreid klantenbestand binnen de FMCG en retail, waardoor we goed geplaatst zijn om zo’n actie te coördineren. We zullen onze klanten oproepen om samen zoveel mogelijk voedselverspilling te voorkomen. Samen met de voedselbanken gaan we de strijd aan tegen honger en voedselverspilling.”

Dit initiatief kadert volledig in het duurzaamheidsbeleid van CHEP. Laura Zandstra, Sustainability Manager CHEP Nederland legt uit: “Het business model van CHEP is gebouwd op het concept van de circulaire economie. Wij streven namelijk naar een economie die zo weinig mogelijk uitstoot en afval produceert en de leefbaarheid voor mens en milieu centraal plaatst. De samenwerking met de voedselbanken past dus perfect in ons duurzaamheidsbeleid.”

De voedselpakketten efficiënt bij de juiste personen krijgen, vraagt om een uitgekiende logistieke planning en dat is niet altijd evident voor een organisatie zoals de voedselbanken. De voedselbanken beschikken over 8 distributiecentra in Nederland, waar alle levensmiddelen toekomen en voedselpakketten samengesteld worden. Vanuit deze distributiecentra worden 167 voedselbanken met meer dan 500 afgiftepunten bevoorraad. “De logistieke expertise van CHEP en de gratis pallets zijn een mooie stimulans om onze goederenstroom te vergroten en zo wekelijks nog meer mensen van een voedselpakket te kunnen voorzien,” zegt Tom Hillemans, vice-voorzitter van Voedselbanken Nederland.

Retailers of producenten die voedsel willen doneren en zo honger en voedselverspilling tegengaan, kunnen meer informatie vinden op chep-pooling.nl/voedselbanken of contact opnemen met CHEP op het nummer +32 15 799 714.

Eén reactie op “CHEP geeft gratis pallets tegen voedselverspilling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer