fbpx Ga naar hoofdinhoud

DAF scoort sterker in Europa

DAF Trucks heeft haar Europese marktaandeel in het zware segment in de eerste helft van 2018 uitgebreid naar 16,6 procent, vergeleken met 15,1 procent van de eerste helft van vorig jaar een fikse groei. De vraag naar de DAF XF en de DAF CF stuwt het marktaandeel omhoog, zo rapporteert DAF-moeder Paccar.

Naar verwachting zal de Europese markt voor trucks in het zware segment dit jaar uitkomen op zo’n 310.000 tot 320.000 voertuigen, de op twee na beste markt in de geschiedenis. Naar verwachting resulteert het aantal registraties in 2019 opnieuw in een uitstekend jaar, dat wordt ingeschat op 290.000 tot 320.000 trucks. “DAF is marktleider in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Polen, Hongarije en Tsjechië en het grootste truck importmerk van Duitsland”, aldus Paccar  executive vice-president Preston Feight.

De totale omzet van Paccar groeide in het derde kwartaal naar bijna 5 miljard euro, een stijging van bijna 14 procent. De nettowinst in Q3 steeg met 35 procent naar 476 miljoen euro.

In 2019 investeert Paccar naar verwachting zo’n 460 tot 500 miljoen euro. De uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling zullen in 2019 naar verwachting 260 – 270 miljoen euro bedragen. “De onderneming investeert in nieuwe truckmodellen, geïntegreerde componenten voor aandrijflijnen – inclusief diesel, elektriciteit, hybride en waterstof brandstofceltechnologieën – aerodynamische truckontwerpen, geavanceerde systemen die de chauffeur ondersteunen, het verder verbeteren van de productiefaciliteiten, de distributiefaciliteiten van onderdelen en in innovatieve aftermarket ondersteuningsprogramma’s”, aldus Harrie Schippers, Paccar president en chief financial officer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer