Ga naar hoofdinhoud

DAF verhoogt productie naar 240 trucks per dag

Er lopen vanaf 2 april wéér wat meer trucks van de band bij DAF in Eindhoven. Er worden dan 240 voertuigen per dag geproduceerd.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de productie verhoogd wordt, want vanaf vandaag, maandag 26 februari, ligt de productie al op 235 trucks per dag.

De orderboeken puilen uit bij DAF Trucks, zo geeft een woordvoerder aan. “De nieuwe generatie XF en CF zijn goed ontvangen en presteren ook goed. De beloftes die DAF bij de introductie deed worden waargemaakt en dat doet de ronde in Nederland. De goede economische vooruitzichten zorgen natuurlijk ook voor groei in orders.”

De productieverhoging betekent ook dat DAF weer nieuwe medewerkers zoekt. In totaal 120 man personeel kan aan de slag, 80 in Eindhoven en 40 in de assen- en cabinefabriek in Westerlo. Voor de productieverhoging die maandag ingaat, werden ook al 350 extra medewerkers geworven. Ook kregen 250 medewerkers een vast contract.

Met de nieuwe productieverhoging kruipt DAF Trucks nu wel heel dicht toe naar het productierecord van 250 trucks, dat stamt uit 2008. Met de huidige economische aanwas is het niet denkbeeldig dat het record nog dit jaar aan flarden gaat.

Eén reactie op “DAF verhoogt productie naar 240 trucks per dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer